• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijā pirmo Eiropas enerģētikas aģentūru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2007., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/157229

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien žurnālā "Komersanta Vēstnesis"

Vēl šajā numurā

16.05.2007., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijā pirmo Eiropas enerģētikas aģentūru

 

Enerģētikas lietu komisārs Andris Piebalgs 14.maijā atklāja Latvijā pirmo enerģētikas aģentūru, ko atbalsta Eiropas Komisijas programma “Saprātīga enerģijas izmantošana Eiropā”. Šī programma nodrošina atbalstu reģiona vai vietējām pašvaldībām jaunu enerģētikas aģentūru izveidei, lai tādējādi palīdzētu valsts iestādēm un sabiedrībai uzlabot energoefektivitāti un maksimāli izmantot vietējos atjaunojamos energoresursus.

“Man ir liels gods piedalīties Rīgas Enerģētikas aģentūras atklāšanas ceremonijā. Jaunā aģentūra sniegs nozīmīgu sabiedrisku pakalpojumu lēmumu pieņēmējiem gan valsts, gan privātajā sektorā, kā arī mājsaimniecībām un atsevišķiem iedzīvotājiem,” teica komisārs A.Piebalgs.

Jau kopš deviņdesmito gadu sākuma Komisija ir atbalstījusi vietējās enerģētikas aģentūras, kas darbojas kā vietējie koordinācijas punkti ES enerģētikas politikas īstenošanai. Līdz šai dienai ES ir izveidotas gandrīz 300 šādas aģentūras. Vietējās un reģionālās enerģētikas aģentūras, kuru izveidei sniegts ES atbalsts, darbojas kā neatkarīgas bezpeļņas organizācijas. Aģentūras var arī palīdzēt vietējām un reģiona iestādēm un uzņēmumiem sagatavot plānus un izstrādāt stratēģiju enerģētikas jomā, kā arī ļaut vietējiem lēmumu pieņēmējiem pieņemt atbilstīgus un kompetentus lēmumus saistībā ar enerģētikas projektu izstrādi un pārraudzību.

Rīgas pilsētas pašvaldība kā partnerorganizācija piedalās arī citā programmas “Saprātīga enerģijas izmantošana Eiropā” sponsorētā projektā, kura nosaukums ir “Bottom up to Kyoto”. Šajā vērienīgajā projektā Rīgas pilsēta ir iecerējusi kļūt par paraugu, būtiski samazinot enerģijas izmantojumu pilsētas publiskās telpas apgaismošanā.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!