• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1999. gada 16. novembra instrukcija Nr. 8 "Ministru aizvietošanas kārtība viņu prombūtnes laikā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.11.1999., Nr. 384/385 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15750

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.387

Grozījums Ministru kabineta 1998.gada 15.decembra noteikumos Nr.464 "Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu objekta minimālo un maksimālo apmēru"

Vēl šajā numurā

19.11.1999., Nr. 384/385

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: instrukcija

Numurs: 8

Pieņemts: 16.11.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta instrukcija Nr.8

Rīgā 1999.gada 16.novembrī (prot. Nr. 63 14.§)

Ministru aizvietošanas kārtība viņu prombūtnes laikā

Izdota saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 15.panta pirmās daļas 2.punktu

1. Šī instrukcija nosaka ministru aizvietošanas kārtību viņu prombūtnes laikā.

2. Ministrs informē par savas prombūtnes laiku un iemeslu Ministru prezidentu ne vēlāk kā trīs darbadienas pirms prombūtnes sākuma.

3. Ja ministrs uz laiku nevar pildīt savus amata pienākumus, Ministru prezidents ar rīkojumu uzdod attiecīgo pienākumu pildīšanu citam ministram vai arī Ministru prezidents uzņemas ministra prombūtnes laikā tos pildīt pats.

4. Valsts kanceleja iesniedz Ministru prezidentam priekšlikumus par ministra aizvietošanu un pēc Ministru prezidenta piekrišanas saņemšanas sagatavo attiecīgu Ministru prezidenta rīkojuma projektu.

5. Ja atklājas apstākļi, kas kavē ministra aizvietošanu, par to nekavējoties tiek informēts Valsts kancelejas direktors, kas sagatavo un iesniedz Ministru prezidentam attiecīgus priekšlikumus.

6. Pēc Ministru prezidenta rīkojuma par ministra aizvietošanu parakstīšanas Valsts kanceleja nekavējoties informē par to attiecīgo ministru.

7. Ja ministrs, kuru aizvieto, ir izlēmis atsākt savu pienākumu pildīšanu pirms Ministru prezidenta rīkojumā noteiktā prombūtnes termiņa beigām, viņš nekavējoties informē par to Valsts kancelejas direktoru. Valsts kanceleja, pamatojoties uz sniegto informāciju, sagatavo attiecīgu Ministru prezidenta rīkojuma projektu.

8. Ja ministrs gatavojas izbraukt uz ārvalstīm, Valsts kanceleja noteiktā kārtībā informē par to arī Ārlietu ministriju.

9. Pirms katras Ministru kabineta sēdes Valsts kancelejas direktors iesniedz Ministru prezidentam informāciju par ministru prombūtni un viņu aizvietošanu.

10. Ministrs uz Ministru prezidenta rīkojumā noteikto laiku nodod savu pienākumu pildīšanu ministram, kas viņu aizvieto.

11. Ministram, kas uz Ministru prezidenta rīkojumā noteikto laiku pilda kāda cita ministra pienākumus, jāatturas no tādiem lēmumiem un paziņoju—miem, kuri var kardināli mainīt attiecīgās ministrijas struktūru un budžeta līdzekļus, vadības un personāla sastāvu vai būtiski grozīt ministrijas uzdevumus, darbības principus un stratēģiju.

12. Ja nepieciešams pieņemt šīs instrukcijas 11.punktā minētos lēmumus un paziņojumus, tie apspriežami Ministru kabineta sēdē un to pieņemšanai jāsaņem Ministru kabineta akcepts.

13. Atzīt par spēku zaudējušiem:

13.1. Ministru kabineta 1997.gada 25.marta instrukciju Nr.2 "Ministru prezidenta biedru un ministru aizvietošanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 1997, 85.nr.; 1999, 41./42.nr.);

13.2. Ministru kabineta 1999.gada 9.februāra instrukciju Nr.3 "Grozījums Ministru kabineta 1997.gada 25.marta instrukcijā Nr.2 "Ministru prezidenta biedru un ministru aizvietošana kārtība"" (Latvijas Vēstnesis, 1999, 41./42.nr.).

Ministru prezidents A.Šķēle

Īpašu uzdevumu ministrs valsts pārvaldes un
pašvaldību reformu lietās J.Bunkšs

  

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!