• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apsveicot "L`Oréal" Latvijas stipendijas "Sievietēm zinātnē" laureātes:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.2007., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/157516

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Runa, atklājot Latvijas Pašvaldību savienības 17.kongresu Jelgavas kultūras namā 2007.gada 18.maijā

Vēl šajā numurā

22.05.2007., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apsveicot “L`Oréal” Latvijas stipendijas “Sievietēm zinātnē” laureātes:

 

Ar prieku un gandarījumu sveicu šā gada laureātes, kuras saņem “L`Oréal” Latvijas stipendijas “Sievietēm zinātnē”! Esmu patiesi gandarīta, ka šo stipendiju piešķiršana Latvijas sievietēm zinātniecēm ir izveidojusies par stabilu tradīciju, paplašinoties zinātnieču lokam, kas uz tām var pretendēt. Manuprāt, tas ir nozīmīgi, ka ne vien pieaudzis stipendijas apjoms, bet ka arī doktorantes var pretendēt uz šo stipendiju. (Tuvāk par laureātēm: “LV”, 18.05.2007., Nr.80, 79.lpp. – Red.) 

Pieprasījums pēc pētniekiem aug visā pasaulē, taču studējošo un doktorantu skaits strauji samazinās tādās zinātnes jomās kā fizika un ķīmija. Tādēļ jo būtiskāks ir apstāklis, ka ar “L`Oréal” stipendiju atbalstu, piesaistot plašas sabiedrības uzmanību zinātnei, tiek rādīts pozitīvs piemērs potenciālajām jaunajām zinātniecēm, kas atrodas karjeras izvēles priekšā. Īpaši nozīmīgas programmas, kas ne tikai finansiāli atbalsta zinātnieces, bet arī pievērš sabiedrības uzmanību šai nozīmīgajai darbības jomai, izceļ pozitīvus piemērus, kas spēj iedvesmot jaunietes izvēlēties šo nebūt ne vieglo, taču skaisto un cilvēcei tik nepieciešamo profesiju. Stipendiju “Sievietēm zinātnē” saņēmējas ir neatlaidības un veiksmes piemēri nākamajai zinātnieču paaudzei.

Apsveicu stipendiātes – ķīmijas doktori Aivu Plotnieci, medicīnas doktori Baibu Jansoni un doktoranti Līgu Grīnbergu. Visu trīs darbu temati – gan darbs pie jaunām metodēm medikamentu precīzai nogādei vajadzīgajā vietā organismā, gan stresa un depresijas ārstēšanas iespēju meklējumi, gan darbs pie ūdeņraža dzinēja – tālu pārsniedz Latvijas mērogus un ir nozīmīgs visas pasaules kontekstā. Vēlu sekmes gan šo zinātnisko projektu īstenošanā un tālākā karjerā, gan arī personiskajā dzīvē. Paldies Jums par talantu, neatlaidību un ieguldīto darbu!

Vēlos pateikties arī visiem trim stipendijas iedibinātājiem: Latvijas Zinātņu akadēmijai, UNESCO Latvijas Nacionālajai komisijai un kosmētikas koncerna “L`Oréal” filiālei “L`Oréal Baltic”. Novēlu veiksmīgi turpināt iesākto, palielinot Latvijas zinātnes prestižu un konkurētspēju, kā arī ceru, ka Jūsu veiksmīgā darbība projektā “Sievietēm zinātnē” kalpos par pozitīvu paraugu arī citiem potenciālajiem zinātnes mecenātiem.

Cieņā,

Vaira Vīķe-Freiberga

2007.gada 17.maijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!