• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ "Komersanta Vēstnesī". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.2007., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/157584

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2007.gada 17.maija sanāksmē

Vēl šajā numurā

23.05.2007., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ “Komersanta Vēstnesī”:

 

KV21VAKS.JPG (58119 bytes)• Vidēji 30 procentos Latvijas uzņēmumu ir nelegāli strādājošie – gan tādi, kuriem nav darba līguma, gan tādi, kuri algu vai daļu darba samaksas saņem aploksnē. “Un, ja valstī netiks sakārtota normatīvo aktu bāze, nelegālā nodarbinātība nemazināsies,” intervijā “Komersanta Vēstnesim” norāda Valsts Darba inspekcijas (VDI) direktore Rita Elce. Viens no progresīvākajiem ierosinājumiem nelegālās nodarbinātības mazināšanai – vienota nodarbināto reģistra veidošana – pašlaik ir apdraudēts ne tāpēc, ka tiktu apšaubīta šāda reģistra nepieciešamība, bet tāpēc, ka neviena valsts institūcija, kuras rīcībā ir reģistra izveidei nepieciešamie dati, nav ar mieru to veidot. VDI to ir gatava darīt. Veidojot reģistru no nulles…

• Vasarai un skolēnu brīvlaikam strauji tuvojoties, arvien aktuālāki kļūst jautājumi par bērnu un pusaudžu nodarbināšanu. Kā to pareizi darīt, kas jāņem vērā, pieņemot darbā personas, kas jaunākas par 18 gadiem, “Komersanta Vēstneša” lasītājiem skaidro Valsts darba inspekcijas Juridiskās nodaļas vadītājs Guntars Staune.

• Vai ražošanai Latvijā ir nākotne? Vai inovācijas nepieciešamas tikai ražošanas uzņēmumu tehnoloģisko procesu uzlabošanai, vai šim jēdzienam tomēr ir daudz plašāka nozīme Latvijas ekonomikas stabilitātes nodrošināšanā? “Ar burvju mājienu mūsu uzņēmumi inovatīvi nekļūs,” norāda profesors, biznesa augstskolas “Turība” rektors Antons Kiščenko. Viens no viņa atzinumiem – Latvijas tautsaimniecības uzplaukuma ideja – ir jāuztver un jāakcentē nacionālās idejas svarīguma līmenī. Kamēr tā nebūs, nebūs arī vēlamo rezultātu.

• Grūti atrast kontaktus uzņēmuma produkcijas noietam ārvalstīs? Gribētos izzināt uzņēmuma paplašināšanas iespējas ārpus valsts robežām? To visu iespējams izzināt un paveikt ar inovāciju rosināšanas centra “IRC Latvija” palīdzību. Kā to izdarīt, lasiet Gundegas Lapiņas publikācijā par uzņēmumu misiju.

• Padomi vadītājam, kuram darba par daudz, jeb pienākumu deleģēšanas pamatprincipi, kā pašreizējos darbaroku trūkuma apstākļos veidojas uzņēmēju sadarbība ar cietumiem, kā uzņēmēji Liepājā demonstrēja darba apģērbus un kāda tam nozīme sociāli atbildīga uzņēmuma tēla veidošanā un, visbeidzot, kāda ir Mārtiņa Sirmā biznesa recepte – par to visu un vēl daudz ko citu lasiet šo trešdien “Komersanta Vēstnesī”.

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!