• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Jurista Vārds". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.2007., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/157837

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par situāciju 2006.gada darba tirgū

Vēl šajā numurā

29.05.2007., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Jurista Vārds”:

 

JVVAKS.JPG (22368 bytes)• Kristīne Strada-Rozenberga, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes dekāne, intervijā Sannijai Matulei. “Jaunā dekāne apņēmusies atgūt zaudēto” 

“Apzinos, ka uzticības garants ir izteikts un man šī uzticība ir jāpiepilda. Man jau ir priekšstats par administratīvo darbu, un zinu, ka tas nebūs viegli, jo no pozīcijas, kurā var kritizēt citus, tagad esmu nonākusi tajā, kuru citi kritizē.”

 

• Lauris Liepa, Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas Disciplinārlietu komisijas priekšsēdētājs. “Advokātu kolēģijas Disciplinārlietu komisijas prakse” 

“Uzticības un sadarbības attiecības starp advokātiem nav tulkojamas paplašināti, nosakot, ka advokāti uzticas un savstarpēji sadarbojas jebkurā situācijā.

Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas Disciplinārlietu komisija izveidota atbilstoši 2004.gada grozījumiem Advokatūras likumā. Kopš 2004.gada 1.jūnija Latvijā, tāpat kā Eiropas un ASV advokatūras organizācijās, advokatūras vadība ir nodalīta no disciplinārlietu izskatīšanas un advokātu pārkāpumu vērtēšanas.”

 

• Agnija Tiļļa, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Valststiesību katedras pasniedzēja. “Ieskats publiskās un privātās partnerības izpratnē” 

“Latvijā diskusija par publiskās un privātās partnerības īstenošanu ir kļuvusi aktuāla tikai pēdējos gados, lai gan privātā un valsts sektora sadarbības piemēri, kā minēts Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejas 2005.gadā pieņemtajā atzinumā par Eiropas Investīciju bankas lomu valsts un privātajās partnerattiecībās un to ietekmi uz izaugsmi, bija sastopami jau pirms 2000 gadiem.

Pamatojoties uz publisko un privāto partnerību, tika veidots ne tikai imperatora Augusta Oktaviāna pasts, bet arī būvētas ostas, pirtis, tirgi un ceļi. 19. un 20.gadsimtā daudzās pasaules valstīs, pamatojoties uz šā institūta piemērošanu, bija izbūvēti sliežu ceļi, veikti celtniecības darbi un sniegti municipālie sabiedriskie pakalpojumi, iekārtoti pilsētu dzīvojamie kvartāli, pilnīgi renovētas skolas un slimnīcas.”

 

“Jurista Vārda” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!