• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ieteikumiem ekonomisko, sociālo un kultūras tiesību izpildē Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.2007., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/157838

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Francijas skatījumu uz Eiropu

Vēl šajā numurā

29.05.2007., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ieteikumiem ekonomisko, sociālo un kultūras tiesību izpildē Latvijā

 

Aizvadītajā nedēļā, 23.maijā, Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ekonomisko, sociālo un kultūras tiesību komiteja paziņoja šā gada 18.maijā pieņemtos ieteikumus attiecībā uz Latvijas sākotnējo ziņojumu par ANO 1966.gada 16.decembra Starptautiskā pakta par ekonomiskajām, sociālajām un kultūras tiesībām izpildi Latvijas Republikā.

Komiteja ir atzinīgi novērtējusi Latvijas sasniegto progresu kopš pakta spēkā stāšanās Latvijā un iesniegto rakstisko atbilžu vispusīgumu, kā arī konstruktīvo dialogu ar Latvijas delegāciju komitejas sesijas laikā. Komiteja īpaši atzīmēja Tiesībsarga biroja izveidi, vairāku starptautisko konvenciju ratifikāciju, tai skaitā Eiropas Padomes Vispārējo konvenciju par nacionālo minoritāšu aizsardzību, kā arī Kultūrkapitāla fonda izveidi Latvijā.

Tajā pašā laikā komiteja aicināja Latviju turpināt darbu pie korupcijas apkarošanas, bezdarba līmeņa samazināšanas, it īpaši attālākajos Latvijas reģionos un invalīdu integrāciju darba tirgū, darba devēju un nodarbināto izpratnes par darba drošības jautājumiem stiprināšanas, ielu bērnu, izdarīto pašnāvību un bezpajumtnieku skaita samazināšanas, drošības skolās palielināšanas, kā arī nodrošināšanas, lai pēc iespējas lielāks čigānu tautības bērnu skaits apmeklētu skolas. Tāpat komiteja ieteica izvērtēt minimālās algas un sociālo pabalstu, tai skaitā bezdarbnieku pabalsta, atbilstību šābrīža ekonomiskajai situācijai valstī, kā arī to pakāpenisku palielināšanu.

It īpaši komiteja aicināja pieņemt vispusīgu normatīvo regulējumu diskriminācijas novēršanai, nodrošinot ekonomisko, sociālo un kultūras tiesību, tai skaitā attiecībā uz darba tiesiskajām attiecībām, sociālo drošību, veselības aprūpi un izglītību vienlīdzīgu īstenošanu neatkarīgi no pilsonības, valodas, sociālā statusa un etniskās piederības. Papildus tam komiteja iesaka Latvijai izstrādāt un pieņemt atsevišķu normatīvo regulējumu, kas paredzētu atbildību par seksuālo uzmākšanos darbavietā, vardarbību ģimenē, cilvēku tirdzniecību, kā arī veicināt sabiedrības un atbildīgo valsts amatpersonu izpratni par šiem jautājumiem.

Visbeidzot komiteja aicināja Latviju palielināt piešķirtā budžeta līdzekļus veselības aprūpei un izglītības kvalitātes paaugstināšanai.

Ziņojumu Latvijas delegācija aizstāvēja ANO Ekonomisko, sociālo un kultūras tiesību komitejas 38.sesijas laikā 8. un 9.maijā Ženēvā.

Komiteja lūdz Latviju iesniegt apvienoto otro, trešo un ceturto kārtējo ziņojumu līdz 2009.gada 30.jūnijam.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!