• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas olimpisko komiteju ģenerālsekretāru un delegāciju vadītāju semināru Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.2007., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/157842

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības direktīvu pārņemšanu

Vēl šajā numurā

29.05.2007., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas olimpisko komiteju ģenerālsekretāru un delegāciju vadītāju semināru Rīgā

 

OLIMPIESHI.JPG (20586 bytes)
Piektdien, 25.maijā, semināra atklāšanā Rīgā: Ministru prezidents Aigars Kalvītis, Eiropas Olimpisko komiteju asociācijas prezidents Patriks Hīkijs, izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža un Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis
Foto: Jānis Markvarts, LOK arhīvs

25.maijā Rīgā sākās divu dienu seminārs Eiropas olimpisko komiteju ģenerālsekretāriem un delegāciju vadītājiem.

Gandrīz visu 49 Eiropas nacionālo olimpisko komiteju pārstāvji, izņemot Monako un Azerbaidžānu, ieradās, lai apspriestu jautājumus, kas saistīti ar trim nākamajām olimpiskajām spēlēm – 2008.gadā Pekinā, 2010.gadā Vankūverā un 2012.gadā Londonā.

Dalībnieku vidū bija divi Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) viceprezidenti un vairākas izcilas sporta zvaigznes.

Šāda mēroga olimpiskais pasākums Latvijā notika pirmo reizi, un Eiropas Olimpisko komiteju asociācija to bija uzticējusi rīkot Latvijas Olimpiskajai komitejai. 

“Eiropas līmeņa olimpiskais seminārs nozīmē daudz tādai nelielai valstij kā Latvija. Es to zinu, jo pats nāku no mazas valsts – Īrijas,” savā uzrunā teica Eiropas Olimpisko komiteju asociācijas (EOC) prezidents Patriks Hīkijs.  

“Divās darba dienās jāapspriež daudz jautājumu saistībā ar trim nākamajām olimpiskajām spēlēm. Uz semināru ir ieradusies nopietna delegācija no Pekinas, kura ziņos par celtniecības darbiem Pekinas olimpisko spēļu norises vietās, par sportistu un delegāciju gaidāmajiem sadzīves apstākļiem un treniņu iespējām, par transporta pakalpojumiem, lokālajām telekomunikācijām, ēdināšanu un atbildīgajiem dienestiem.”

Semināra dalībniekus uzrunāja arī Ministru prezidents Aigars Kalvītis: “Latvija vienmēr ir bijusi sava veida tilts starp dažādām kultūrām un dažādām tautām. Mums vienmēr ir bijusi šī misija – dzīvot uz robežas starp Rietumiem un Austrumiem. Tam ir bijusi gan sava svētība, gan lāsts. Aukstā kara gados Latvija bija tieši tajā punktā, kur tika aizvilkts dzelzs priekškars un tā nepavisam nebija jauka pieredze.

Bet pat tajos tumšākajos laikos mums bija cerība uz dialogu, draudzību un sapratni caur veselīgu sacensību sportā. Mēs apbrīnojām savus sportistus.

Mana valdība vienmēr bijusi orientēta uz sportu. Uzskatu, ka nepieciešams, cik vien iespējams, stimulēt mūsu sportistu dalību olimpiskajās spēlēs, un mums ir labs partneris – Latvijas Olimpiskā komiteja, kam mēs varam uzticēties.”

Klātesošos uzrunāja arī Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, kā arī izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža.

Latvijas Olimpiskās komitejas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!