• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.05.2007., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/157920

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Runa diskusijā "Valoda. Vēsture. Politika" Latvijas Universitātē 2007.gada 29.maijā

Vēl šajā numurā

30.05.2007., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

KV22VAKS.JPG (53820 bytes)• Vīrietis, mazliet pāri 30, ar pamata vai vidējo izglītību, strādā būvniecībā, tirdzniecībā vai sabiedrisko pakalpojumu nozarē, dzīvo Rīgas reģionā. Tā nav informācija no iepazīšanās sludinājuma, bet nereģistrētā nodarbinātā portrets, kas secināts no Labklājības ministrijas veiktā pētījuma “Iereģistrētās nodarbinātības novērtējums”. Izrādās, ka Latvijā ēnu ekonomikā ir iesaistīti 24 procenti strādājošo. Ja viņi visi maksātu nodokļus kaut vai tikai no minimālās algas, valsts iegūtu 330 miljonus latu. Vairāk par pētījumu lasiet rakstā “Pelna maz, bet brauc ar džipu”.

• Uzņēmējus saskare ar nodokļu lietām biedē, it īpaši biznesa sākumposmā. Kāpēc tas tā notiek pie mums, Latvijā, kur ir otrais zemākais nodokļu slogs ES, mēģina noskaidrot pētījuma “Optimāla, nodarbinātību veicinoša nodokļu un pabalstu sistēma” autori. Vairāk informācijas par šo problēmu meklējiet publikācijā “Saskarsme ar nodokļiem biedē”.

• “Runājot par tautsaimniecību, bieži kā galvenais rādītājs tiek minēts iekšzemes kopprodukts. Taču man nav īsti skaidrs, kas ar to saprotams. Varbūt “Komersanta Vēstnesī” būtu iespējams dot skaidrojumu,” jautā lasītāja no Krāslavas. Izvērstu atbildi sagatavojusi Latvijas Zinātņu akadēmijas Ekonomikas institūta pētniece Irīna Čurkina.

• Valsts ieņēmumu dienests skaidro, kā piemērot Ministru kabineta 2007.gada 2.maija noteikumus Nr. 282 “Nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietošanas kārtība”.

• “Lai izpatiktu bērniem, ir jālīdzinās viņiem,” ir pārliecināti Rita un Juris Stikāni, kuriem pieder ne vien jau realizēta ideja par bērnu istabu ierīkošanu Rīgā un Ķekavā, bet arī patentēta doma par bērnudārzu veidošanu uzņēmumos. Kāds ir Stikānu dibinātā uzņēmuma SIA “BeBe” ceļš biznesā un nākotnes plāni, lasiet žurnāla jaunākajā numurā.

• Kāpēc būt par uzņēmēju ir forši, un kas īsti ir biznesa eņģeļi? Vai tiešām privatizācija bija nokavēta jau 1992.gadā, un kā galu galā sarīkot radošu sapulci – par šo visu un vēl daudz ko citu lasiet “Komersanta Vēstnesī”!

 

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!