• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta darba vizīti Berlīnē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.05.2007., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/157921

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis"

Vēl šajā numurā

30.05.2007., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta darba vizīti Berlīnē

 

TIKSANAS.JPG (17127 bytes)
Pirmdien, 28.maijā, Latvijas Ministru prezidents uzturējās darba vizītē Berlīnē, lai tiktos ar Vācijas kancleri un pārrunātu Eiropas Konstitūcijas izveides līguma tālāko virzību. Dodoties uz kopīgo preses konferenci, 28.maija vakarā Berlīnē (attēlā no kreisās): Austrijas Federatīvās Republikas kanclers Alfrēds Guzenbauers, Latvijas Republikas Ministru prezidents Aigars Kalvītis, Vācijas Federatīvās Republikas kanclere Angela Merkele un Igaunijas Republikas premjerministrs Andruss Ansips. Bet vakar, 29.maijā, Aigars Kalvītis jau atgriezās mājās
Foto: EPA/A.F.I.

28.maijā Ministru prezidents Aigars Kalvītis devās uz Berlīni darba vizītē, lai tiktos ar Vācijas Federatīvās Republikas (VFR) kancleri Angelu Merkeli un pārrunātu Eiropas Konstitūcijas izveides līguma tālāko virzību.

Berlīnē 28.maija vakarā notika Vācijas Federatīvās Republikas kancleres Angelas Merkeles un Latvijas, Igaunijas un Austrijas premjerministru kopīga preses konference.

Angela Merkele savā uzrunā uzsvēra Vācijas kā Eiropas Savienības (ES) prezidējošās valsts mērķi – jūnijā paredzētās ES valstu un valdību vadītāju tikšanās laikā panākt vienošanos par Eiropas Konstitūcijas izveides līgumu. VFR kanclere pauda gatavību vest sarunas ar dalībvalstīm un diskutēt par šo jautājumu, ko apliecina arī Angelas Merkeles tikšanās ar Latvijas, Igaunijas un Austrijas premjerministriem.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis preses konferencē atzina, ka Latvija ir ieinteresēta rīcībspējīgā Eiropas Savienībā un tā var atgūt dinamiku tikai tajā gadījumā, ja spēj vienoties par Eiropas Konstitūcijas izveides līgumu.

Aigars Kalvītis uzsvēra: “Manuprāt, ir pārāk ieilgusi ES līgumtiesiskās bāzes reforma. Tālāka neizlēmība un vilcināšanās negatīvi ietekmēs ES tēlu un ticamību gan ES iekšienē, gan attiecībās ar stratēģiskajiem partneriem.”

Ministru prezidents akcentēja Latvijas atbalstu Vācijas ES prezidentūrai un gatavību panākt politisku vienošanos par Eiropas Konstitūcijas izveides līguma reformu.

Latvijas valdības vadītājs pauda gatavību pārrunāt ar Vācijas Federatīvās Republikas kancleri visus tos Eiropas Konstitūcijas izveides līguma jautājumus, kas ir svarīgi Latvijai. Ministru prezidents izteica cerību, ka jūnija Eiropadomes sanāksmē ES demonstrēs kopēju apņemšanos, lai panāktu politisku vienošanos.

Arī Igaunijas un Austrijas premjerministri, uzstājoties preses konferencē, apliecināja atbalstu Vācijas ES prezidentūras centieniem, gatavību sarunām un kompromisiem par Eiropas Konstitūcijas izveides līgumu.

Pēc preses konferences VFR kanclere rīkoja darba vakariņas Latvijas, Igaunijas un Austrijas premjerministriem. Latvijā Ministru prezidents Aigars Kalvītis atgriezās 29.maijā.

Valsts kancelejas
Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!