• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2007. gada 29. maija noteikumi Nr. 347 "Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 20.marta noteikumos Nr.141 "Noteikumi par valsts pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības standartu"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2007., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/158087

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.348

Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 20.novembra noteikumos Nr.481 "Noteikumi par otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības valsts standartu"

Vēl šajā numurā

01.06.2007., Nr. 88

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 347

Pieņemts: 29.05.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.347

Rīgā 2007.gada 29.maijā (prot. Nr.31 25.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 20.marta noteikumos Nr.141 "Noteikumi par valsts pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības standartu"
Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 14.panta 19.punktu un
Profesionālās izglītības likuma 23.panta otro daļu
Izdarīt Ministru kabineta 2001.gada 20.marta noteikumos Nr.141 "Noteikumi par valsts pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības standartu" (Latvijas Vēstnesis, 2001, 54.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt nosaukumu šādā redakcijā:

"Noteikumi par pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības valsts standartu".

2. Papildināt 2.2.apakšpunktu aiz vārda "prasmju" ar vārdiem "(arī patstāvīgās mācīšanās prasmju)".

3. Papildināt noteikumus ar 5.1 punktu šādā redakcijā:

"5.1 Pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības mācību kursu obligātajā saturā iekļauj moduli uzņēmējdarbības profesionālo kompetenču veidošanai (uzņēmumu organizācija un dibināšana, vadīšanas metodes, projektu izstrādes un vadīšanas pamati, lietvedības un finanšu uzskaites sistēma, zināšanas par sociālā dialoga veidošanu sabiedrībā un darba tiesisko attiecību regulējošajiem normatīvajiem aktiem). Moduli īsteno pārsvarā ar kompetenču treniņa, lietišķo spēļu un līdzīgām praktiskām pasniegšanas metodēm. Moduli iekļauj visās programmās ne mazāk kā sešu kredītpunktu apjomā."

4. Izteikt 7.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.4. studiju procesā ne mazāk kā 30 % no studiju kursu apjoma īsteno praktiski. Patstāvīgā darba uzdevumus un to izpildes kontroles veidus nosaka programmas mācību kursu aprakstos."

5. Papildināt III nodaļu ar 8.1 punktu šādā redakcijā:

"8.1 Praksi īsteno saskaņā ar prakses līgumu, kuru augstskola vai koledža slēdz ar darba devēju par prakses vietas nodrošināšanu. Prakses līgumā ietver prakses mērķi, uzdevumus, prakses norises plānojumu, prakses sasniegumu vērtēšanas kārtību, kā arī pušu pienākumus un atbildību. Nosakot prakses mērķus un uzdevumus, prakses saturā iekļauj arī studējošā iepazīšanos ar attiecīgās prakses organizācijas pārvaldes struktūru un darbības principiem. Prakses mērķu un uzdevumu noteikšanā, kā arī prakses izvērtējumā piedalās to organizāciju pārstāvji, ar kurām noslēgts līgums par prakses īstenošanu. Augstskola vai koledža noteiktu prakses daļu var īstenot studiju sākuma posmā, lai veidotu un nostiprinātu studējošo priekšstatu par apgūstamo profesiju."

6. Aizstāt 10.punktā skaitli "3" ar skaitli "2".

7. Izteikt 12.punktu šādā redakcijā:

"12. Ieskaitē studiju kursa apguves līmeņa un prakses sasniegumu vērtējums ir "ieskaitīts" vai "neieskaitīts", vai arī vērtējums 10 ballu skalā."

8. Papildināt 14.punktu ar trešo un ceturto teikumu šādā redakcijā:

"Valsts noslēguma pārbaudījumu komisijas sastāvā ir komisijas vadītājs un vismaz četri komisijas locekļi. Komisijas vadītājs un vismaz puse no komisi­jas sastāva ir nozares profesionālo organizāciju vai darba devēju pārstāvji."

9. Izteikt 15.punktu šādā redakcijā:

"15. Diplomu par pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību, kas apliecina arī iegūto ceturto profesionālās kvalifikācijas līmeni, saņem izglītojamais, kurš apguvis programmu un nokārtojis kvalifikācijas eksāmenu, iegūstot tajā vērtējumu, kas nav mazāks par 4 - "gandrīz viduvēji"."
Ministru prezidents A.Kalvītis

Izglītības un zinātnes ministre B.Rivža

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!