• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par veselības aprūpi Kurzemē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.1999., Nr. 386/387 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15810

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente: - uzrunā valsts svētku pieņemšanā; - tiekoties ar CVK priekšsēdētāju; - līdzjūtībā Liezeres traģēdijā cietušajiem

Vēl šajā numurā

23.11.1999., Nr. 386/387

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par veselības aprūpi Kurzemē

19.novembrī, labklājības ministrs Roberts Jurdžs bija darba vizītē uz Liepājas rajonu un Kuldīgu. Turp devās arī labklājības ministra padomnieks Viktors Jaksons.

Ministrs tikās ar Liepājas rajona padomes priekšsēdētāju Modri Ekšteinu, pagastu pašvaldību un rajona slimokases vadītājiem, kā arī apmeklēja Priekules slimnīcu un tikās ar rajona mediķiem.

Liepājas centrālajā slimnīcā Roberts Jurdžs apmeklēja nesen dzimušo trīnīšu — Ilzes, Ievas un Ingas — māmiņu Inesi Birzgali un pasniedza viņai pēc ministra ierosinājuma valdības piešķirto vienreizējo naudas pabalstu. "Ministram bija īpašs prieks sveikt jaunos pilsoņus valsts svētkos kā dāvanu Latvijai," sacīja ministra preses sekretāre Ināra Baumane, "jo trīnīšu māmiņa ir mūsu kolēģe — sociālās apdrošināšanas Liepājas nodaļas speciāliste". Turklāt ne jau katram ministram sava darba pirmajos mēnešos ir dota tāda iespēja. Pēcpusdienā R.Jurdžs apmeklēja Kuldīgas rajona slimnīcu, tikās ar tās vadību, kā arī rajona slimokases vadību. Ministram bija saruna arī ar Kuldīgas rajona padomes priekšsēdētāju Valdi Danenbergu.

Kā pastāstīja labklājības ministra preses sekretāre, tikšanās laikā tika pārrunātas iedzīvotāju iespējas saņemt ārstnieciskos pakalpojumus, slimnīcu pakalpojumu organizēšanas un finansēšanas jautājumi.

Lai saņemtu papildu finansējumu, Kuldīgas rajona padome iesniegusi Valsts investīcijas programmai (VIP) Kuldīgas rajona slimnīcas rekonstrukcijas projektu. Taču, tā kā valsts budžeta līdzekļi ir ierobežoti, nākamā gada budžeta projektā VIP līdzekļi pirmām kārtām tiek plānoti jau uzsāktajiem labklājības nozares projektiem. "Šajā sakarā VIP līdzekļi varētu tikt piešķirti slimnīcas rekonstrukcijas projektam vienīgi uz kāda cita, jau uzsākta projekta rēķina, kas nebūtu pieļaujams," sacīja I.Baumane.

Kuldīgas slimnīcas pašreizējais stāvoklis liekot domāt par novada slimnīcu kooperēšanos, sniedzot iedzīvotājiem pakalpojumus. Varbūt rajona iedzīvotājiem veselības aprūpes pakalpojumus varētu nodrošināt arī citas tuvējās slimnīcas, kurās caur Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūru rajona pašvaldība saviem iedzīvotājiem pirktu veselības aprūpes pakalpojumus.

Armīda Priedīte, "LV" informācijas redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!