• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra oficiālo vizīti Singapūrā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2007., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/158198

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības un Krievijas nolīgumu par savstarpējiem vīzu režīma atvieglojumiem

Vēl šajā numurā

05.06.2007., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra oficiālo vizīti Singapūrā

 

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 1.jūnijā oficiālās vizītes ietvaros Singapūrā tikās ar Singapūras premjerministra vietnieku profesoru Šuņmugaņu Džajkumaru un ārlietu ministru Džordžu Jeo un aicināja attīstīt abu valstu ekonomisko sadarbību. Gan Singapūras premjerministra vietnieks, gan ārlietu ministrs uzsvēra ieinteresētību aktivizēt abu valstu divpusējo sadarbību ekonomiskajā, politiskajā, kā arī kultūras jomā.

Tikšanās laikā ārlietu ministrs Artis Pabriks informēja par Latvijas un Eiropas Savienības ārpolitiskajām prioritātēm, kā vienu no tām minot arī sadarbības aktivizēšanu ar Āzijas reģiona valstīm ASEM (Asia Eirope Meeting) un ES-ASEAN (Association of South East Asian Nations) dialoga ietvaros.

Artis Pabriks uzsvēra, ka pēc iestāšanās ES un NATO, Latvija ir kļuvusi par globālu spēlētāju, kam ir aktīvi jānostiprina sadarbība arī ar vienu no ekonomiski dinamiskākajiem pasaules reģioniem – Āziju. Ministrs norādīja, ka Latvija izvērtē iespēju nozīmēt nerezidējošu vēstnieku un goda konsulu Singapūrā un aicināja arī Singapūru pieņemt šādu lēmumu. Tas dotu papildu instrumentu abu valstu dialoga aktivizēšanai. Tāpat amatpersonas pārrunāja sadarbību starptautiskajās organizācijās, kā arī apmainījās viedokļiem par attiecībām ar kaimiņvalstīm un globālās politikas aktualitātēm.

Vizītes laikā ārlietu ministrs Artis Pabriks apmeklēja Singapūras ostu. Sarunās ar ostas pārstāvjiem ministrs informēja par Latvijas ostām un to priekšrocībām kravu tranzīta nodrošināšanai no Āzijas reģiona. Singapūras osta ir pasaules noslogotākā osta pēc apgrozības tonnās un ieņem līderpozīcijas starp Āzijas ostām tieši pēc kopējās kravu tonnāžas. Vienlaikus Singapūras termināls ir pasaules lielākais konteineru pārkraušanas centrs.

Singapūras amatpersonas augstu novērtēja Latvijas ārlietu ministra oficiālo vizīti un uzsvēra, ka tā dos pozitīvu impulsu tālākam dialogam. Artis Pabriks savukārt uzaicināja Singapūras premjerministru un ārlietu ministru apmeklēt Latviju, tādējādi turpinot veiksmīgi iesākto sadarbību.

Šī ir pirmā Latvijas ārlietu ministra vizīte Singapūrā vairāk nekā pēdējo desmit gadu laikā. Pēc oficiālās vizītes Singapūrā ārlietu ministrs Artis Pabriks devās darba vizītē uz Japānu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!