• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV izvirzīto kandidatūru Pasaules bankas prezidenta amatam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2007., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/158200

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra oficiālo vizīti Singapūrā

Vēl šajā numurā

05.06.2007., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV izvirzīto kandidatūru Pasaules bankas prezidenta amatam

 

30.maijā Amerikas Savienotās Valstis nāca klajā ar paziņojumu, ka Pasaules bankas prezidenta amatam tiek izvirzīts Roberts Zeliks.

R.Zeliks ir ieņēmis valsts sekretāres vietnieka amatu ASV valdībā, kā arī bijis ASV tirdzniecības ministrs, kura pienākumu pildīšanas laikā sniedzis nozīmīgu ieguldījumu Pasaules tirdzniecības organizācijas daudzpusējās tirdzniecības liberalizācijas sarunu uzsākšanā. Tāpat R.Zeliks ir veicis ASV pilnvarnieka vietnieka pienākumus Pasaules bankā starptautiski nozīmīgā laika no 1989. līdz 1992.gadam.

Ministru prezidents atzinīgi vērtē Roberta Zelika kandidatūras izvirzīšanu Pasaules bankas prezidenta amatam, ievērojamo darba pieredzi ASV valdībā, kā arī starptautiskās ekonomikas un globālās attīstības veicināšanas jomā un uzskata, ka R.Zelika iepriekšējā pieredze un līdera dotības kalpos par labu pamatu šīs organizācijas mērķu īstenošanai.

R.Zeliks 2005.gada aprīlī, pildot ASV valsts sekretāres vietnieka amatu, apmeklēja Latviju un vizītes laikā tikās ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti un ārlietu ministru Arti Pabriku. Tāpat 2005.gada 8.augustā Ministru prezidents A.Kalvītis savas vizītes laikā Vašingtonā ticies ar R.Zeliku. Abu vizīšu laikā tika pārrunāti abām valstīm nozīmīgi politiski un ekonomiski jautājumi.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!