• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra darba vizīti Japānā 4.-11.jūnijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2007., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/158330

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par cilvēktiesībām un sabiedrības integrāciju Latvijā

Vēl šajā numurā

06.06.2007., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra darba vizīti Japānā 4.–11.jūnijā

 

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 5.jūnijā atklāja Latvijas Goda konsulātu Japānas salā Okinavā. Par Latvijas goda konsulu iecelts Jošimicu Onaga, kuram ministrs svinīgi pasniedza zīmogu ar lielā valsts ģerboņa attēlu, valsts karogu un citu Latvijas valsts simboliku. Uzrunā Artis Pabriks pauda cerību, ka konsulāta atvēršana vēl vairāk palīdzēs intensificēt abu valstu attiecības, un pauda prieku, ka šis ir pirmais Eiropas Savienības valstu konsulāts Okinavas salā. Svinīgajā pieņemšanā piedalījās aptuveni simts Okinavas amatpersonu, uzņēmēju, augstskolu pārstāvju. Latvijas goda konsuls J.Onaga ir sevi pierādījis kā aktīvs Japānas un Latvijas sadarbības veidotājs un Latvijas politisko un ekonomisko interešu aizstāvis Okinavā.

Tāpat ministrs 5.jūnijā pasniedza bijušajam Japānas pagaidu pilnvarotajam lietvedim Latvijā Susumu Tanakam Latvijas valsts augstāko apbalvojumu – IV šķiras Triju Zvaigžņu ordeni. Susumu Tanaka ir organizējis vairākus kultūras pasākumus, tādējādi ieguldot milzīgu darbu japāņu valodas un kultūras popularizēšanā Latvijā, nodrošinājis finansiālo atbalstu Rīgas Kultūru vidusskolai, kā arī aktīvi iesaistījies Latvijas amatpersonu vizīšu organizēšanā uz Japānu.

Artis Pabriks tikās arī ar Okinavas gubernatoru Hirokazu Nakamai, kurš pauda prieku par Latvijas Goda konsulāta atklāšanu un bija ieinteresēts sadarboties ar kādu Latvijas pilsētu vai reģionu.

Tiekoties ar “Ryukyu” universitātes vadību, amatpersonas pārrunāja Latvijas un Japānas izglītības sistēmu un sadarbības iespējas. Artis Pabriks tikās arī ar studenti no Latvijas Inesi Avanu, kura “Ryukyu” universitātē apgūst Okinavas folkloru.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!