• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par cilvēktiesībām un sabiedrības integrāciju Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2007., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/158331

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES Vides ministru padomes neformālo sanāksmi 1.-3.jūnijā

Vēl šajā numurā

06.06.2007., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par cilvēktiesībām un sabiedrības integrāciju Latvijā

 

Šā gada maijā tika publicēts Eiropas Padomes (EP) cilvēktiesību komisāra Tomasa Hammarberga ziņojums par cilvēktiesību situāciju un sabiedrības integrācijas procesiem Latvijā. Ziņojumi par cilvēktiesību situāciju tiek izdoti regulāri par visām EP dalībvalstīm.

Ziņojums par Latviju sagatavots pēc komisāra biroja pārstāvju vizītes Latvijā 2006.gada jūnijā. Komisārs tajā atzinīgi novērtē Latvijas sasniegumus sabiedrības integrācijas jomā. Viņš norāda uz lielo personu skaitu, kas ieguvušas Latvijas pilsonību naturalizācijas ceļā pēdējo gadu laikā.

Komentējot mazākumtautības izglītības reformas ieviešanu, komisārs atzinīgi novērtē Vispārējās izglītības kvalitātes novērtēšanas valsts aģentūras izveidošanu.

Ziņojumā komisārs norāda, ka valdība ir ņēmusi vērā iepriekšējā ziņojumā izteiktās rekomendācijas, vienlaikus aicinot turpināt sabiedrības integrācijas procesus Latvijā.

Ziņojumā norādīts arī uz atsevišķām cilvēktiesību problēmām Latvijā, kuras mantotas no padomju okupācijas laikiem, piemēram, situācija ieslodzījumu vietās.

Sabiedrības integrācija un cilvēktiesību nodrošināšana ir Latvijas valdības prioritātes jau kopš neatkarības atgūšanas. Par Latvijas pilsoņiem kopš 1995.gada kļuvuši vairāk nekā 123 000 personu. Bezvalstnieku un nepilsoņu bērniem, kas dzimuši Latvijā pēc neatkarības atjaunošanas, pilsonība tiek piešķirta automātiski uz iesnieguma pamata. Notiek regulāras informācijas kampaņas par naturalizācijas procesu un pilsoņa statusa priekšrocībām.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!