• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES Vides ministru padomes neformālo sanāksmi 1.-3.jūnijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2007., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/158332

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2007.gada 5.jūnija sēdē

Vēl šajā numurā

06.06.2007., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES Vides ministru padomes neformālo sanāksmi 1.–3.jūnijā

 

No 1. līdz 3.jūnijam vides ministrs Raimonds Vējonis piedalījās Eiropas Savienības (ES) Vides ministru padomes neformālajā sanāksmē “Vide – inovācijas – nodarbinātība”, kas notika Esenē, Vācijā.

Sanāksmes laikā notika plašas diskusijas par iespējamiem politikas instrumentiem, lai atbalstītu vides inovācijas. Vides ministri atzina nepieciešamību izstrādāt tādus vides noteikumus, kas veicinātu ekotehnoloģiju attīstību un plašāku pielietošanu, kā arī vienoties par tādiem vides un ekonomikas instrumentiem, kas veicinātu plašāku atbalstu ekoinovāciju ieviešanai.

Latvijas vides ministrs Raimonds Vējonis savas uzrunas laikā uzsvēra vienotas izpratnes un rīcības nepieciešamību vides jautājumos, kas ir īpaši svarīgi ekoinovāciju un vides tehnoloģiju attīstības kontekstā, lai videi draudzīga domāšana kļūtu par galveno gan valsts pārvaldes, gan privātajā sektorā.

Paralēli šai sanāksmei Latvijas vides ministrs R.Vējonis tikās ar Nīderlandes un Somijas vides ministrēm. Tikšanās laikā tika panākta vienošanās par kopīgu sadarbību, iesaistoties starptautiskajā emisiju tirdzniecībā, lai nodrošinātu antropogēno siltumnīcefekta gāzu (SEG) emisiju ierobežošanas saistību izpildi saskaņā ar Kioto protokolu.

Dalība SEG, pārdodot neizmantotās emisiju tiesības, Latvijai dotu iespēju piesaistīt papildu finanšu resursus klimata pārmaiņu samazināšanai jomās, kas attiecas uz atjaunojamo energoresursu izmantošanu, energoefektivitātes pasākumu un SEG emisijas samazinošu vides tehnoloģiju ieviešanu u.c. iniciatīvām, kā arī nodrošinātu atbalstu tādiem projektiem, kas nevar saņemt finansējumu no esošiem ES un nacionālajiem finanšu instrumentiem saistībā ar augstāku finansiālo risku, kas raksturīgs jaunu vides tehnoloģiju un ekoinovāciju ieviešanai.

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!