• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Trešdien, 30.maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2007., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/158365

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas lēmums

Vēl šajā numurā

07.06.2007., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Trešdien, 30.maijā

 

Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone:

– tikās ar Albānijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Sokolu Gjoku (Sokol Gjoka).

 

Deputātu grupas sadarbībai ar Itālijas parlamentu priekšsēdētāja Ingrīda Circene un deputāti:

– tikās ar Itālijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ferdinando Dzedzu (Ferdinando Zezza).

 

Ārlietu komisija:

– uzklausīja komisijas deputāta N.Ušakova (SC) ziņojumu par Krievijas Federācijas Valsts domes rīkoto Krievijas Federācijas un Eiropas Savienības valstu Ārlietu komisiju un Eiropas lietu komisiju vadītāju sanāksmi par Krievijas Federācijas un Eiropas Savienības partnerības un sadarbības līguma jautājumiem;

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Grozījumi likumā “Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās””;

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Par Nolīgumu starp Eiropas Savienības un Īslandes Republiku un Norvēģijas Karalisti par nodošanas procedūru starp Eiropas Savienības dalībvalstīm un Īslandi un Norvēģiju”.

 

Baltijas lietu apakškomisija:

– uzklausīja deputāta Dz.Jaundžeikara (LPP/LC) informāciju par Baltijas asamblejas Prezidija un Baltijas asamblejas Tieslietu un drošības komitejas kopīgi rīkoto apaļā galda diskusiju par gaisa telpas aizsardzību Baltijas valstīs, kas notika šī gada 25.maijā Paņevežā, Lietuvā.

 

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā” un nolēma lūgt Saeimas Prezidiju tam piešķirt steidzamību.

 

Juridiskā komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Grozījums Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”;

– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Par Nolīgumu starp Eiropas Savienības un Īslandes Republiku un Norvēģijas Karalisti par nodošanas procedūru starp Eiropas Savienības dalībvalstīm un Īslandi un Norvēģiju”;

– strādāja ar likumprojekta “Maksātnespējas likums” sagatavošanu 3.lasījumam.

 

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija:

– strādāja ar likumprojekta “Grozījumi Sabiedrības integrācijas fonda likumā” sagatavošanu 2.lasījumam.

 

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija:

– tikās ar Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentāro sekretāri T.Koķi, izglītības un zinātnes ministres padomnieci Ņ.Lindi, Vispārējās izglītības departamenta direktoru A.Skrastiņu, Izglītības satura un eksaminācijas centra vadītāja vietnieku izglītības satura un tālākizglītības jautājumos I.Vasmani un diskutēja par valsts pārbaudes darbu sistēmas aktuālajām problēmām un nepieciešamo risinājumu.

 

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Grozījums Operatīvās darbības likumā”;

– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Imigrācijas likumā”;

– atbalstīja izskatīšanai 3.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Robežsardzes likumā”;

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Grozījums Imigrācijas likumā”;

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Iedzīvotāju reģistra likumā”.

 

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija:

– strādāja ar likumprojekta “Grozījumi likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”” sagatavošanu 3.lasījumam.

 

Tautsaimniecības komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 3.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Valsts informācijas sistēmu likumā”;

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Valsts materiālo rezervju likums”;

– atbalstīja izskatīšanai 3.lasījumā likumprojektu “Grozījumi likumā “Par privatizācijas sertifikātiem””.

 

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisija:

– atbalstīja izskatīšanai 3.lasījumā “Grozījumi likumā “Par ietekmes uz vidi novērtējumu””;

– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā kā steidzamu likumprojektu “Grozījumi likumā “Par zemes privatizāciju lauku apvidos””.

 

Sociālo un darba lietu komisija izbraukuma sēdēs:

– Latvijas Darba devēju konfederācijā uzklausīja konfederācijas un Labklājības ministrijas pārstāvju un valsts akciju sabiedrības “Latvenergo” darba aizsardzības speciālistu informāciju un sprieda par darba vides iekšējās uzraudzības sistēmas optimizāciju;

– Invalīdu un viņu draugu apvienībā “Apeirons” uzklausīja biedrības pārstāvju informāciju un sprieda par cilvēku ar invaliditāti iekļaušanu publiskās pārvaldes darba tirgū.

 

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija:

– nolēma atzīt, ka Valsts prezidenta amata kandidāti Valdis Zatlers un Aivars Endziņš atbilst Valsts prezidenta ievēlēšanas likuma noteikumiem.

 

Pieprasījumu komisija:

– uzklausīja reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra A.Štokenberga informāciju par administratīvi teritoriālās reformas gaitu un turpmākajām iecerēm.

 

Publisko izdevumu un revīzijas komisija:

– uzklausīja Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietnieces nozaru politikas jautājumos L.Medinas, Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra J.Endziņa, Finanšu ministrijas parlamentārās sekretāres E.Šnepstes, Nodokļu politikas departamenta direktores D.Robežnieces, Nodokļu metodoloģijas nodaļas vadītājas I.Runčes, Valsts ieņēmumu dienesta Juridiskās pārvaldes Maksājumu piedziņas daļas priekšnieces S.Pupaines, ģenerāldirektora pirmās vietnieces Galvenās nodokļu pārvaldes direktores N.Jezdakovas, valsts kontrolieres I.Sudrabas, Pirmā revīzijas departamenta direktores I.Braunfeldes un Otrā sektora valsts revidentes I.Martuzānes informāciju par Valsts kontroles ziņojumu “Par uzņēmējsabiedrību, kam būtu uzsākams likvidācijas process, nodokļu parādu novērtēšanas un administrēšanas atbilstību normatīvo aktu prasībām” un nolēma lūgt Valsts ieņēmumu dienestu un Uzņēmuma reģistru atbilstoši Valsts kontroles ieteikumiem iesniegt Publisko izdevumu un revīzijas komisijai un Valsts kontrolei informāciju par ieteikumu ieviešanas gaitu līdz 2008.gada 1.februārim, kā arī lūgt Valsts kontroli iesniegt Publisko izdevumu un revīzijas komisijai viedokli par Valsts ieņēmumu dienesta un Uzņēmumu reģistra veiktajām darbībām konstatēto trūkumu novēršanai līdz 2008.gada 1.martam.

 

Saimnieciskā komisija:

– izskatīja Saeimas 2008.gada budžeta pieprasījumu;

– izskatīja komisijā saņemtos iesniegumus.

 

Nacionālās drošības komisija:

– slēgtā sēdē sprieda par komisijas pamatdarbības jautājumiem.

 

Pilsonības likuma izpildes komisija:

– uzklausīja komisijas deputāta P.Hankas (ZZS) informāciju par dalību pasākumā “Pilsoniskā sabiedrība un līdzdalība”, kas notika šī gada 27.aprīlī Aizputē.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!