• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Lielo pilsētu asociācijas pārstāvju vizīti Eiropas Parlamentā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2007., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/158472

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Labklājības ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības sarunām

Vēl šajā numurā

08.06.2007., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Lielo pilsētu asociācijas pārstāvju vizīti Eiropas Parlamentā

 

Latvijas Lielo pilsētu pārstāvji 6.jūnijā uzsāka divu dienu vizīti Briselē, kuras ietvaros paredzētas tikšanās ar Eiropas Komisijas (EK) reģionālās politikas ekspertiem, lai apspriestu iespējas veiksmīgāk apgūt ES fondos un pilsētu attīstības programmās paredzētos līdzekļus. Vizīti organizē EP deputāta Valda Dombrovska birojs sadarbībā ar Latvijas Lielo pilsētu asociāciju (LLPA).  

“Trīs gadu laikā kopš Latvijas pievienošanās Eiropas Savienībai mūsu pieredze Eiropas lietās kļūst lielāka un ir skaidrs: lai veiksmīgi aizstāvētu Latvijas intereses Eiropas Savienībā, ir jāintensificē darbs ar Eiropas Komisiju. Šīs vizītes mērķis ir palīdzēt Latvijas pašvaldībām pilnīgāk apzināt tām pašlaik pieejamos ES finansējuma avotus un to apgūšanas priekšnoteikumus. Liela nozīme ir arī skaidrojošajam darbam, lai Eiropas Komisijas pārstāvjiem veidotos skaidrāks priekšstats par reālo situāciju katrā no 27 dalībvalstīm,” vizītes mērķi skaidro V.Dombrovskis.

Pagājušā gada nogalē izraisījās domstarpības starp reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru Aigaru Štokenbergu un īpašu uzdevumu ministru ES līdzekļu apguves lietās Normundu Broku par pilsētvides attīstības prioritātes līdzekļu saņēmēju pilsētu skaitu un līdzekļu piešķiršanas kritērijiem. Rezultātā par vairākiem mēnešiem iekavējās ES fondu apguves uzsākšana. Pašvaldības šajā konfliktā lielā mērā nokļuva ķīlnieku lomā. Lai turpmāk izvairītos no šādām situācijām, LLPA delegācija padziļināti iepazīsies ar EK nostāju un citu dalībvalstu pašvaldību pieredzi tieši pilsētvides attīstības programmas apguvē.

Latvijas Lielo pilsētu asociācijas delegācijai paredzētas tikšanās ar EK reģionālās politikas ģenerāldirektoru Hosē Palmu Andresu, pārrunas ar programmas URBAN speciālistiem Johanu Magnusonu un Silviju Harburgeru, kā arī valsts un privātā sektora partnerības piemēru apspriešana Īrijas labās prakses kontekstā. Tāpat paredzētas tikšanās ar Latvijas pārstāvniecības ES vēstnieku Eduardu Stipro un Valensijas reģionālā biroja ES fondu apguves speciālistiem. Delegācijas sastāvā ir pārstāvji no Jelgavas, Jēkabpils, Jūrmalas, Liepājas Rēzeknes, Rīgas, Valmieras un Ventspils. Vizīte ilgs no 6. līdz 8.jūnijam.

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!