• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Labklājības ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības sarunām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2007., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/158477

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par makroekonomisko rādītāju indeksu aprīlī

Vēl šajā numurā

08.06.2007., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Labklājības ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības sarunām

 

6.jūnijā norisinājās ikgadējās Labklājības ministrijas (LM) un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) sarunas, kurās abas puses pārrunāja nodarbinātības, darba aizsardzības, sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības, kā arī citus aktuālos jautājumus.

Labklājības ministre Dagnija Staķe, atklājot sarunas, uzsvēra pašvaldību nozīmi sociālās politikas īstenošanā, jo, tikai sadarbojoties valsts un pašvaldību sektoram, ir iespējams rast piemērotākos un efektīvākos risinājumus iedzīvotāju sociālās situācijas uzlabošanai.

Sarunu gaitā pašvaldību pārstāvji visatzinīgāk novērtēja ministrijas paveikto nodarbinātības un darba aizsardzības jomā. Pozitīvs vērtējums tika saņemts par tādām LM padotības iestādēm kā Nodarbinātības valsts aģentūra un Valsts darba inspekcija, kuru veikums pēdējos gados ir manāmi uzlabojies, īpaši sadarbība ar pašvaldībām.

Pašvaldības uzsvēra, ka ļoti atzinīgi ir vērtējamas tādas LM politikas iniciatīvas kā skolēnu nodarbinātības programma vasaras brīvlaikā, kas guvusi lielu popularitāti jauniešu vidū, kā arī invalīdu subsidēto darba vietu izveide, kas veicina invalīdu integrāciju sabiedrībā. Atzinīgi vārdi tika saņemti arī par veiktajiem pasākumiem nelegālās nodarbinātības apkarošanā un darba aizsardzības uzlabošanā.

Tika pārrunāti arī sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības jautājumi, īpaši diskutējot par sociālo pakalpojumu attīstību pašvaldībās. Labklājības ministre Dagnija Staķe informēja pašvaldību pārstāvjus, ka šā gada LM darba pirmā prioritāte ir invalīdu situācijas uzlabošana. Tādēļ LM ir plānojusi no nākamā gada trīskāršot pabalstu par bērna invalīda ar smagiem funkciju traucējumiem kopšanu un ieviest jaunu valsts sociālo pabalstu invalīdiem, kuriem nepieciešama īpaša kopšana. Tas būtu vēl viens no pasākumiem, lai veicinātu arī alternatīvo aprūpes pakalpojumu attīstību pašvaldībās, jo cilvēkiem būtu lielākas iespējas izmantot pašvaldību piedāvātos sociālos pakalpojumus, piemēram, aprūpi mājās vai dienas centrā.

Tāpat tika apskatīti arī jautājumi, kas saistīti ar sociālā darba speciālistu izglītību, pašvaldību sniegto sociālo palīdzību, piemēram, pabalstu garantētā minimālā ienākuma līmeņa nodrošināšanai, un citus jautājumus.

LPS pārstāvji norādīja” lai arī vēl ir daudz jautājumu, par kuriem diskutēt, dialogs ar LM ar katru gadu kļūst arvien konstruktīvāks, jo kopā daudz kas ir paveikts un daudzas lietas ir veiksmīgi sākušas darboties.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!