• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 27. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.11.1999., Nr. 388/389 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15848

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par latviešu valodu - par mūsu un valsts valodu

Vēl šajā numurā

24.11.1999., Nr. 388/389

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 27. burtnīca

Godātie lasītāji, pie Jums dodas valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca ar septiņiem likumiem, kas pieņemti Saeimā 14.oktobrī, un divpadsmit Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti no 12. līdz 19.oktobrim. Saeima otrreiz caurlūkojusi likumu "Grozījumi likumā "Par tabakas izstrādājumu ražošanas, realizācijas, reklāmas un smēķēšanas ierobežošanu"". Līdz ar citiem grozījumiem mainīts arī likuma nosaukums, un tā jaunā redakcija ir šāda: "Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu". Vairāki grozījumi izdarīti likumā "Par valsts ieņēmumu dienestu". Tas arī papildināts ar 5.nodaļu — "Valsts ieņēmumu dienesta uzdevumi un amatpersonu tiesības akcīzes preču aprites, nodrošinājuma un uzraudzības jomā". Grozījumi Radio un televīzijas likumā attiecas galvenokārt uz reklāmas (arī slēptās) un televeikala raidījumiem. Likums papildināts ar 2.1 pantu — "Eiropas audiovizuālie darbi". Saeima ratificējusi Starptautiskās migrācijas organizācijas konstitūciju un Latvijas Republikas un Spānijas Karalistes līgumu par sadarbību kultūrā un izglītībā. Par šo līgumu spēkā stāšanos Ārlietu ministrija paziņos laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Ministru kabineta noteikumi par obligātajām nekaitīguma prasībām pārstrādei paredzētajam govs pienam izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likumu. Pienu vērtē pēc tā konsistences, krāsas, garšas, smaržas, olbaltumvielu satura u.c. Noteikumiem ir divi pielikumi ar piena iedalījumu šķirās atkarībā no baktēriju, somatisko šūnu, inhibitoru un ūdens daudzuma tajā. Pirmajā pielikumā dots piena sadalījums šķirās (augstākajā, pirmajā un otrajā), sākot ar 2006.gada 1.janvāri, bet otrajā pielikumā — pārejas periodam līdz 2006.gadam, kad pieļaujama arī bezšķiras piena pārstrāde. Augu karantīnas noteikumiem ir deviņi pielikumi, kuros uzskaitīti fitosanitārajai kontrolei pakļautie augi, produkti un ar tiem saskarē nonākušie priekšmeti, kā arī doti veidlapu paraugi. Saskaņā ar Sodu izpildes kodeksu izdoti noteikumi par materiālo palīdzību no brīvības atņemšanas iestādēm atbrīvotajiem. Tā ir nauda transporta izdevumiem līdz dzīvesvietai, vienreizējs sociālā nodrošinājuma pabalsts, apģērbs un apavi. Grozījums izdarīts noteikumos "Vidējās apdrošināšanas iemaksu algas aprēķināšanas kārtība un valsts sociālās apdrošināšanas pabalstu piešķiršanas, aprēķināšanas un izmaksas kārtība". Noteikumi par kārtību, kādā izsniedzami valsts atzīti vispārējās izglītības dokumenti, nosaka pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības dokumentu izsniegšanas kritērijus. Noteikumiem ir trīs pielikumi ar apliecības, atestāta un sekmju izraksta paraugiem. Saskaņā ar Izglītības likumu izdoti noteikumi "Privātprakses pedagogu sertificēšanas kārtība". Izglītības un zinātnes ministrijai jāizstrādā sertifikācijas nolikums, jāizveido sertifikācijas komisija, un pēc tās lēmuma tiek piešķirts sertifikāts uz laiku līdz trim gadiem. Ministru kabinets apstiprinājis jaunu Valsts administrācijas skolas nolikumu un jaunu Valsts civildienesta pārvaldes nolikumu. Delegācijas nolikumam Latvijas sarunām par iestāšanos Eiropas Savienībā ir pielikums ar valsts institūciju atbildības sadalījumu pa atsevišķām sarunu nozarēm: brīvu preču kustību, brīvu personu kustību, konkurences politiku u.c.

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!