• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pozīciju Pasaules tirdzniecības organizācijas sarunās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.11.1999., Nr. 388/389 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15850

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

24.11.1999., Nr. 388/389

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pozīciju Pasaules tirdzniecības organizācijas sarunās

No 30.novembra līdz 3.decembrim ASV, Sietlā, norisināsies ministru konference, kuras mērķis ir pieņemt politisku lēmumu par jaunās tirdzniecības sarunu kārtas uzsākšanu Pasaules tirdzniecības organizācijas (PTO) ietvaros.

Jaunās tirdzniecības sarunu kārtas laikā PTO dalībvalstis apspriedīs jautājumus, kas saistīti ar tirgus liberalizāciju, tirdzniecības noteikumu pilnveidošanu un turpmāku sadarbību tirdzniecības jomā. Latvija ir ieinteresēta visaptverošas daudzpusējo tirdzniecības sarunu kārtas uzsākšanā, kas stiprinātu un pilnveidotu dalībvalstu saistības, kā arī atbalsta sarunu turpināšanu tādās jomās kā rūpniecība, lauksaimniecība, tirdzniecība ar pakalpojumiem, tirdzniecība un investīcijas un citas.

PTO konsultatīvās padomes 11.novembra sēdē apstiprināta Latvijas pamatpozīcija tirdzniecības sarunu uzsākšanai. 16.novembrī šo pozīciju apstiprināja Ministru kabinets.

Latvija atbalsta sarunu uzsākšanu, kas nodrošinātu dalībvalstu saistību paplašināšanu tirgus pieejamībā un nacionālajā režīmā. Latvijas pozīcija lielā mērā saskan ar Eiropas Savienības valstu pausto pozīciju tirdzniecības sarunām PTO jaunā sarunu raunda ietvaros. Tajos jautājumos, kuros ir vērojamas atšķirības paustajās pozīcijās, sarunu ceļā tiks meklēts problēmu risinājums ar mērķi veicināt starptautisko tirdzniecību un tirdzniecības noteikumu pilnveidošanu.

Ārlietu ministrijas preses centrs

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!