• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 23. novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.11.1999., Nr. 388/389 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15855

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Komisijas delegācijas vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

24.11.1999., Nr. 388/389

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 23. novembra sēdē

Akceptēti divi rīkojumi "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā", kas paredz piešķirt pilsonību 563 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 86 viņu nepilngadīgiem bērniem.

Akceptēts likumprojekts "Grozījumi likumā "Par valsts nozīmes izglītības, kultūras un zinātnes objektiem un nacionālajām sporta bāzēm"", kas paredz izdarīt redakcionālus labojumus likumā, lai sakārtotu objektu nosaukumus un nekustamo īpašumu adreses.

Akceptēti "Noteikumi par pasažieru pārvadāšanu regulāro maršrutu autobusos", kas nosaka biļešu iegādes, biļešu nodošanas, vietu rezervēšanas, pasažieru iekāpšanas, pasažieru, bagāžas un dzīvnieku pārvadāšanas, atrastu lietu nodošanas un uzglabāšanas kārtību pilsētas, rajona un tālsatiksmes maršruta autobusos, kā arī pārvadātāja rīcību, ja ceļā noticis autobusa tehnisks bojājums un piespiedu apstāšanās.

Akceptēti noteikumi "Medicīniskās aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcijas nolikums", kas nosaka, ka inspekcija ir Labklājības ministrijas pakļautībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas kontrolē veselības aprūpes kvalitāti ārstniecības iestādēs neatkarīgi no to īpašumu formas un pakļautības. Noteiktas galvenās inspekcijas funkcijas: kontrolēt un pārraudzīt veselības aprūpes profesionālo kvalitāti ārstniecības iestādēs neatkarīgi no to īpašumu formas un pakļautības; kontrolēt pārejošās darbnespējas ekspertīzes kvalitāti; aizstāvot pacientu intereses, izskatīt sūdzības, iesniegumus un priekšlikumus veselības aprūpes un pārejošās darbnespējas ekspertīzes jautājumos; ja ir sūdzības un priekšlikumi, pārbaudīt un sniegt galīgo atzinumu par veselības aprūpes profesionālo kvalitāti un patoloģiski anatomisko izmeklēšanu ārstniecības iestādēs — pacientu nāves gadījumos; kā arī citas funkcijas.

Akceptēts likumprojekts "Grozījumi Medību likumā". 1.panta 10.punkts izteikts jaunā redakcijā, kas nosaka: "Medību ierīcības projekts — Valsts meža dienesta izstrādāts dokuments, kurš paredz vienlaidu medību platības novērtēšanu un uz kuru pamatojoties nosaka maksimāli pieļaujamo nomedījamo limitēto medījamo dzīvnieku skaitu". Izslēgti: 6.panta otrā daļa; 8.panta trešā daļa; 11.pants; 19.pants un 27.pants. 20.panta pirmā daļa izteikta jaunā redakcijā, kas nosaka: "Limitēto medījamo dzīvnieku medību atļaujas medību tiesību lietotājiem medību sezonas sākumā izsniedz Valsts meža dienesta teritoriālās struktūrvienības vai īpaši aizsargājamo dabas teritoriju administrācijas, kuru kontrolējamā teritorijā atrodas attiecīgās medību platības. Īpaši aizsargājamo dabas teritoriju administrācijas limitēto medījamo dzīvnieku medību atļaujas saņem no Valsts meža dienesta un mēnesi pēc medību sezonas beigām informē Valsts meža dienestu par izlietotajām atļaujām un nomedīto dzīvnieku skaitu, kā arī anulē neizlietotās atļaujas." 20.panta trešā daļa izteikta jaunā redakcijā, kas nosaka: "Medību tiesību lietotājs drīkst medīt nelimitētos medījamos dzīvniekus tikai pēc tam, kad saņemta medību atļauja, ko izsniegusi Valsts meža dienesta teritoriālā struktūrvienība vai īpaši aizsargājamo dabas teritoriju administrācija, kuras kontrolējamajā teritorijā atrodas attiecīgās medību platības. Īpaši aizsargājamo dabas teritoriju administrācijas mēnesi pēc medību sezonas beigām informē Valsts meža dienestu par izsniegtajām atļaujām un nomedīto dzīvnieku skaitu."

Akceptēts likumprojekts "Gaujas nacionālā parka likums", kas nosaka, ka Gaujas nacionālais parks ir valsts nozīmes īpaši aizsargājama dabas teritorija, kas atrodas Gaujas senielejā un tās apkārtnē. Parka platība ir 91 745 ha. Parka pārvaldi īsteno parka administrācija, kas ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārraudzībā esoša valsts civiliestāde. Noteikts, ka parka darbības mērķis ir aizsargāt mazpārveidotas dabas teritorijas ar augstu bioloģisko daudzveidību, iežu atsegumus, reljefa formas, laukakmeņus, avotus, kā arī tipiskās ainavas, dabas un kultūrvēsturiskos pieminekļus un veicināt dabas tūrismu un teritorijas ilgtspējīgu attīstību.

Akceptēti noteikumi "Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 20.aprīļa noteikumos Nr.145 "Noteikumi par pašvaldību finansu izlīdzināšanas fonda ieņēmumiem un to sadales kārtību 1999.gadā", kas veikti, pamatojoties uz Valsts zemes dienesta iesniegto precizēto informāciju par ar nekustamā īpašuma nodokli apliekamajām zemes kadastrālajām vērtībām Ventspils rajona Vārves un Ziru pagasta pašvaldībās. Minētie grozījumi ir tehniskas dabas, kas neietekmē kopsummas ne Ventspils rajonā, ne valstī kopumā.

Akceptēts rīkojums "Grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 4.septembra rīkojumā Nr.498 "Par Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas sastāvu", kas paredz komisijas sastāvā aizstāt Latvijas Republikas Saeimas Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas pārstāvi Aristidu Lambergu ar Tieslietu ministrijas pārstāvi — bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Tiesu nama aģentūra" prezidentu Jāni Krūmiņu.

Valdība pieņēma zināšanai īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām Roberta Zīles sniegto informāciju par mērķa reģiona izvēli Eiropas Savienības PHARE 2000.gada nacionālās programmas sagatavošanai. Noteikts, ka otrs mērķa reģions, kurš saņems atbalstu saskaņā ar Eiropas Savienības PHARE nacionālās programmas sadaļu "Investīcijas ekonomiskajā un sociālajā kohēzijā (izlīdzināšana)" atbilstoši piedāvātajiem variantiem, ir Zemgales reģions.

Valdība pieņēma zināšanai īpašu uzdevumu ministra valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās Jāņa Bunkša sniegto informāciju par līdzekļu piešķiršanu Siguldas pilsētas domei triecienvētras radīto zaudējumu likvidēšanai. Finansu ministram Edmundam Krastiņam uzdots no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt Siguldas pilsētas domei līdz 43 625 latiem (saskaņā ar tāmi) šī gada 6.jūlija triecienvētras radīto zaudējumu likvidēšanai.

Valdība pieņēma zināšanai sniegto informāciju par Latvijas valdības nostāju Eiropas Savienības Ziemeļu dimensijas jautājumā. Akceptēta Latvijas valdības nostāja Eiropas Savienības Ziemeļu dimensijas jautājumā. Ārlietu ministrijai uzdots papildināt dokumentu ar sadaļu "Kapitāla tirgus" saskaņā ar Finansu ministrijas priekšlikumu un iesniegt Valsts kancelejā. Valsts kancelejai uzdots nosūtīt dokumentu visiem Ministru kabineta locekļiem. Ministru kabineta locekļiem uzdots paust Latvijas valdības nostāju attiecīgos starptautiskajos forumos.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai Ekonomikas ministrijas sagatavoto informāciju par alternatīvām iespējām Latvijas dalības pasaules izstādē "Expo 2000" Hannoverē nodrošināšanai. Akceptēts pirmais alternatīvais variants Latvijas dalībai pasaules izstādē, paredzot, ka finansējuma avots nepieciešamajiem papildu 450 000 latiem ir Privatizācijas aģentūras atskaitījumi. Ekonomikas ministrijai uzdots sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā rīkojuma projektu "Grozījums Ministru kabineta 1999. gada 1.marta rīkojumā Nr.94 "Par finansējuma piešķiršanu Latvijas dalībai pasaules izstādē "Expo 2000" Hannoverē"".

Ministru kabinets pieņēma zināšanai Ekonomikas ministrijas, Finansu ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas iesniegtos priekšlikumus likumprojektam "Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju"". Akceptēti Finansu ministrijas iesniegtie priekšlikumi likumprojekta trešajam lasījumam Saeimā. Finansu ministrijai kopīgi ar Ekonomikas ministriju uzdots, ņemot par pamatu Finansu ministrijas iesniegtos priekšlikumus, sagatavot jautājumu izskatīšanai Ministru kabineta 30.novembra sēde.

Valdība pieņēma zināšanai ekonomikas ministra Vladimira Makarova sniegto informāciju par situāciju Latvijas statistikā un iespējām saīsināt makroekonomiskās informācijas sagatavošanas termiņus.

Ministru kabinets atlika jautājuma "Grozījumi Ministru kabineta 1994.gada 3.maija lēmumā Nr.57 "Par Skrundas radiolokācijas stacijas apkārtnes vides rehabilitācijas un Krievijas militāro pensionāru repatriācijas fondu"" izskatīšanu.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!