• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iekšzemes kopprodukta pieaugumu pirmajā ceturksnī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.2007., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/158562

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nākamā mācību gada semestru un brīvdienu laikiem

Vēl šajā numurā

12.06.2007., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iekšzemes kopprodukta pieaugumu pirmajā ceturksnī

 

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes sniegto informāciju 2007.gada 1.ceturksnī iekšzemes kopprodukta (IKP) apjoms, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, pieaudzis par 11,2%.

Ekonomikas ministrijas speciālisti uzskata, ka IKP pieaugumu visbūtiskāk ietekmēja divu nozaru – tirdzniecības un komercpakalpojumu – izaugsme. Šo nozaru radītās pievienotās vērtības reālo apjomu palielinājums IKP pieaugumu noteica par sešiem procentu punktiem, kas veido pusi no kopīgā IKP pieauguma 2007.gada 1.ceturksnī.

Augsti pieauguma tempi bijuši arī būvniecībā. Mazāks ir apstrādes rūpniecības ieguldījums izaugsmē – šīs nozares ražošanas apjomu palielinājums (par 2,4%) IKP pieaugumu noteica par 0,3 procentu punktiem.

Nozaru izaugsmes tempi liecina, ka, tāpat kā 2005. un 2006.gadā, galvenais izaugsmes stimuls 2007.gadā ir lielais iekšējais pieprasījums, kas galvenokārt veicina pakalpojumu nozaru un būvniecības attīstību, minimāli ietekmējot preču ražošanas nozares. Preču pieprasījuma pieaugumu galvenokārt nosedz importētā produkcija.

Ņemot vērā, ka iekšējais pieprasījums gada otrajā pusē inflācijas samazināšanas plāna realizācijas ietekmē var samazināties, 2007.gada vidējie IKP pieauguma tempi var būt nedaudz zemākā līmenī. Pēc Ekonomikas ministrijas novērtējuma, IKP pieaugums 2007.gadā varētu būt ap 9%.

 

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!