• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Igaunijas premjerministra un Lietuvas premjerministra vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.2007., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/158564

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Atrodoties ārpus valsts robežām un nododot Valsts prezidenta vietu Saeimas priekšsēdētājam

Vēl šajā numurā

12.06.2007., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Igaunijas premjerministra un Lietuvas premjerministra vizīti

 

01.JPG (13865 bytes) 02.JPG (12701 bytes)

Vakar, 11.jūnija priekšpusdienā, lai piedalītos “Baltijas Reģionālajā enerģētikas forumā”, Latvijā ieradās Igaunijas Republikas premjerministrs Andruss Ansips. Savukārt pēcpusdienā Rīgā ieradās Lietuvas Republikas premjerminstrs Ģedimins Kirkils. Attēlos: Latvijas Ministru prezidents Aigars Kalvītis, viesmīlīgi sagaidot savus kolēģus Andrusu Ansipu (attēlā pa kreisi) un Ģediminu Kirkilu (attēlā pa labi)

03.JPG (20684 bytes) 04.JPG (22783 bytes)

Vakar, 11.jūnijā, Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips tūlīt pēc ierašanās Rīgā kopā ar Latvijas Ministru prezidents Aigaru Kalvīti, atdodot godu mūsu valstij un tautai, devās nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”; Māris Kaparkalējs, “LV”

 

Par Igaunijas premjerministra tikšanos ar Latvijas Ministru prezidentu

11.jūnijā Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Igaunijas Republikas premjerministru Andrusu Ansipu, kurš pēc atkārtotas apstiprināšanas valdības vadītāja amatā ieradies Latvijā oficiālā vizītē.

Tikšanās laikā Aigars Kalvītis pauda gandarījumu par Igaunijas un Latvijas ciešajām politiskajām un ekonomiskajām attiecībām, veiksmīgo sadarbību Eiropas Savienībā un NATO.

Ministru prezidents apliecināja Latvijas gatavību piedalīties Igaunijas ierosinātajā iniciatīvā un izstrādāt kopīgu sadarbības dokumentu “Latvija un Igaunija ES un NATO”, deleģējot bijušo Latvijas vēstnieku Igaunijā Gintu Jēgermani piedalīties šā dokumenta izstrādē, kas sekmēs un tālāk attīstīs abu valstu stratēģisko sadarbību pasaulē un Eiropā.

Igaunijas premjerministrs pateicās Latvijas tautai, valdībai un Saeimai par tās politisko un tehnisko atbalstu Igaunijai pēdējā mēneša notikumos, kas demonstrēja Baltijas valstu vienotību un solidaritāti un nodrošināja vienotu ES nostāju šajā jautājumā ES un Krievijas samitā.

Premjeri pārrunāja turpmāko ekonomiskās sadarbības attīstību, nodokļu politiku, enerģētiku, kā arī Igauņu vidusskolas darbību Rīgā, kurā līdz ar igauņiem mācās arī latvieši, un apliecināja Igaunijas valdības atbalstu latviešu skolas izveidei Igaunijā, ja rastos iecere tādu izveidot.

A.Kalvītis un A.Ansips apmainījās ar viedokļiem par iespējamo abu valstu pievienošanos ES eiro valstu grupai un akcentēja nepieciešamību Baltijas valstīm ciešāk sadarboties ES vienotās valūtas jautājumos.

Puses pārrunāja arī Eiropas Konstitūcijas izveides līguma tālāko virzību, par ko ES valstu un valdību vadītājiem būs jāvienojas šā gada jūnija Eiropadomes sēdē, un atzina Latvijas un Igaunijas ieinteresētību ES līgumtiesiskās bāzes sakārtošanā.

 

Par Lietuvas premjerministra tikšanos ar Latvijas Ministru prezidentu

11.jūnijā Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Lietuvas premjerministru Ģediminu Kirkilu un pārrunāja enerģētikas jautājumus.

Galvenā uzmanība tika veltīta Baltijas reģiona energoapgādei: Baltijas valstu un Polijas kopīgas atomelektrostacijas celtniecībai Lietuvā, starpsavienojumu veidošanai ar Zviedriju un Poliju, kā arī citiem enerģētikas projektiem.

Ministru prezidents apliecināja Latvijas valdības vēlmi piedalīties kopīgas atomelektrostacijas izveidē un akcentēja nepieciešamību satikties visu četru projektā iesaistīto pušu pārstāvjiem gan valdības, gan enerģētikas uzņēmumu līmenī un vienoties par konkrētiem sadarbības nosacījumiem.

Puses pārrunāja gatavošanos dalībai ES Šengenas sistēmā un ārējās robežas stiprināšanu, ekonomisko situāciju Latvijā straujās attīstības apstākļos un Latvijas iekšpolitikas jautājumus.

Lietuvas premjerministrs ieradies Latvijā pēc Ministru prezidenta Aigara Kalvīša uzaicinājuma, lai piedalītos šā gada 11.–13.jūnijā paredzētajā Baltijas Reģionālajā enerģētikas forumā Rīgā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!