• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Komunisma upuru piemiņas memoriāla atklāšanu Vašingtonā 12.jūnijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.06.2007., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/158706

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas Reģionālo enerģētikas forumu

Vēl šajā numurā

13.06.2007., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Komunisma upuru piemiņas memoriāla atklāšanu Vašingtonā 12.jūnijā

 

12.jūnijā ASV galvaspilsētā Vašingtonā tika atklāts Komunisma upuru piemiņas memoriāls. Memoriāla atklāšanas ceremonijā ar uzrunu uzstājās ASV Kongresa Ārlietu komitejas priekšsēdētājs Toms Lantoss.

Latviju memoriāla atklāšanas ceremonijā pārstāvēja Ārlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Ēriks Zunda un Latvijas vēstniecības ASV vadītāja pienākumu izpildītājs Māris Selga.

Memoriāla izveidi organizējis Komunisma upuru piemiņas fonds, bezpeļņas organizācija, kas 1994.gadā izveidota ar ASV Kongresa rīkojumu, lai Vašingtonā uzceltu memoriālu, godinot vairāk nekā simts miljonus komunisma upuru visā pasaulē. Memoriāls iemūžina piemiņu visiem, kuri cīnījās pret komunistu tirāniju un veicināja komunistiskā režīma sabrukumu. Tāpat memoriāls pildīs izglītojošu funkciju, pašreizējām un nākamajām paaudzēm stāstot par ļaunumu, ko komunisms nodarījis cilvēcei.

Ceremonijā tika aicināti piedalīties vairāk nekā 1000 viesi, kuru vidū bija gan ASV valsts un valdības pārstāvji, gan ārvalstu diplomāti, dažādu etnisko kopienu pārstāvji, kā arī visi tie, kas devuši savu ieguldījumu, ziedojot naudas līdzekļus memoriāla izveidei. Latvija memoriāla izveidei ziedojusi 1500 ASV dolāru.

Fonda goda priekšsēdētājs ir Amerikas Savienoto Valstu prezidents Džordžs Bušs. Dibinātāju, padomes un biedru vidū ir vairāki bijušie prezidenti un valstsvīri, viņu vidū arī bijušais Latvijas prezidents Guntis Ulmanis.

Memoriāla kompleksā, kas atrodas pilsētas centrā, ietilpst laukums, kura centrā novietota statuja, kas simbolizē demokrātiju. Statuju papildinās plāksne ar vēsturisko skaidrojumu.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!