• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Igaunijas premjerministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.06.2007., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/158711

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties oficiālajā vizītē Brazīlijas Federatīvajā Republikā 10.-13.jūnijā

Vēl šajā numurā

13.06.2007., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Igaunijas premjerministra vizīti Latvijā

 

01.JPG (13616 bytes)
Igaunijas Republikas premjerministrs Andruss Ansips (attēlā pa labi) ieinteresētā sarunā ar Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētāju Induli Emsi 11.jūnijā parlamenta ēkā
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Pie Saeimas priekšsēdētāja

11.jūnijā notika Saeimas priekšsēdētāja Induļa Emša darba pusdienas ar Igaunijas Republikas Ministru prezidentu Andrusu Ansipu un viņa vadīto delegāciju. Sarunās piedalījās arī Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle un deputātu grupas sadarbībai ar Igaunijas parlamentu priekšsēdētāja vietnieks Uldis Ivars Grava.

Saeimas priekšsēdētājs I.Emsis sveica Igaunijas premjerministru A.Ansipu ar atkārtotu apstiprināšanu valdības vadītāja amatā. Attiecības starp Latviju un Igauniju I.Emsis raksturoja kā ciešas, īpaši atzīmējot parlamentāro sadarbību starp Saeimu un Igaunijas parlamentu (Riigikogu) gan divpusējā līmenī, gan reģionālajā sadarbībā. Atzinīgi tika novērtēts arī Baltijas valstu kopīgais darbs Baltijas asamblejas ietvaros.

Savukārt premjerministrs A.Ansips informēja par pēdējo mēnešu notikumiem Igaunijā – vandalisma aktiem Tallinā, noziedzīgajiem nodarījumiem pret informācijas sistēmu drošību (kibernoziegumiem) un Igaunijas vēstniecības bloķēšanu Maskavā. A.Ansips pateicās Saeimai un visai Latvijas tautai par sniegto atbalstu Igaunijai, kas ir apliecinājums Baltijas valstu vienotībai un solidaritātei.

Sarunas dalībnieki pieskārās arī Eiropas Savienības aktualitātēm – enerģētikas politikai, jautājumam par Eiropas Konstitucionālā līguma tālāko virzību, Eiropas Savienības un Krievijas attiecībām un Eiropas kaimiņu politikai. Par Eiropas Konstitucionālo līgumu abu valstu pozīcijas ir līdzīgas, jo gan Latvija, gan Igaunija ir ratificējušas šo līgumu. Abas puses augsti novērtēja nepieciešamību ES būt vienotai izšķirošos brīžos un izrādīt solidaritāti, kā tas bija saistībā ar nesenajiem notikumiem Igaunijā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!