• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties oficiālajā vizītē Brazīlijas Federatīvajā Republikā 10.-13.jūnijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.06.2007., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/158713

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

13.06.2007., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties oficiālajā vizītē Brazīlijas Federatīvajā Republikā 10.–13.jūnijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vizītes ietvaros Brazīlijā Sanpaulu tikās ar štata gubernatoru un pilsētas mēru, pārrunājot sadarbības iespējas ar Latviju dažādās jomās. Lekcijā par Latvijas sekmīgo izaugsmi Sanpaulu Armando Alvaresa Penteado fonda akadēmiskajiem spēkiem un studentiem V.Vīķe-Freiberga izteica pārliecību, ka Latvija un Brazīlija attīstīs daudz plašākus ekonomiskos sakarus, jo īpaši ņemot vērā, ka Brazīlija ir lielākā ES tirdzniecības partnere. Latvijas prezidente arī uzsvēra, ka Brazīlija nekad nav atzinusi mūsu valsts prettiesisko okupāciju 1940.gadā, par ko līdz šai dienai esam pateicīgi Brazīlijas varas iestādēm.

Lielu interesi pētnieku vidū raisīja Latvijas gūtās sāpīgās mācības Padomju Savienības okupācijas laikā, kā arī valsts spēja sekmīgi 16 gados pēc neatkarības atjaunošanas veikt reformas un panākt strauju attīstību.

Uzrunājot Latvijas–Brazīlijas uzņēmēju forumu, prezidente izteica cerību, ka 30 Latvijas kompāniju pārstāvji atradīs sev jaunus sadarbības partnerus un pieredzi Brazīlijā, kā arī Brazīlijas uzņēmēji izmantos iespējas, ko piedāvā Latvijas tirgus un mūsu ģeogrāfiskās priekšrocības, kalpojot par tiltu tirdzniecības un tranzīta sakariem starp Rietumeiropu un Krieviju, kā arī Centrālāziju un Tālajiem Austrumiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!