• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties oficiālajā vizītē Brazīlijā 10.-13.jūnijā un tiekoties ar Riodežaneiro gubernatoru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.06.2007., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/158817

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

14.06.2007., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties oficiālajā vizītē Brazīlijā 10.–13.jūnijā un tiekoties ar Riodežaneiro gubernatoru

 

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 12.jūnijā, vizītes ietvaros Brazīlijā apmeklējot Riodežaneiro, ar tās gubernatoru Seržo de Oliveiru Kabralu Fiļjo apspriedās par daudzveidīgu sadarbības sakaru nodibināšanu starp Latviju un Riodežaneiro.

Riodežaneiro gubernators augstu novērtēja Latvijas izaugsmi pēc valsts neatkarības atjaunošanas, kā arī izteica apņēmību rosināt sakaru nodibināšanu ar Latviju tirdzniecības, tūrisma, izglītības un zinātnes, kā arī kultūras jomā. V.Vīķe-Freiberga un S.de Oliveira Kabrals Fiļjo bija vienisprātis, ka šodienas sadarbība starp abām pusēm ir aktualizējusies, Latvijai pievienojoties Eiropas Savienībai, kā arī Baltijas jūras reģiona straujās attīstības dēļ.

Valsts prezidente izteica Latvijas atzinību Brazīlijas starptautiskajai lomai, norādot, ka atbalsta ANO Drošības padomes paplašināšanu, kurā kā patstāvīgā locekle tiktu iekļauta arī Brazīlija. Tāpat nozīmīgu ietvaru divpusējai sadarbībai dod Brazīlijas kā ES lielākās tirdzniecības partneres statuss.

Gubernators interesējās par Latvijas uzņēmēju delegācijas iecerēm vizītes laikā, kā arī par iespējām nodibināt tiešus sakarus starp Riodežaneiro tirdzniecības un rūpniecības kameru un Latvijas partnerorganizācijām. Tā kā Brazīlijā šobrīd notiek loģistikas jomas strauja izaugsme, šī joma tika minēta kā viena no tālākās konkrētās sadarbības laukiem. Tāpat daudzsološa būtu finanšu sektora, kā arī atjaunojamās enerģijas joma.

Abas puses sarunā apliecināja gatavību izvērst sakarus starp Riodežaneiro un Latvijas augstskolām un studentu apmaiņas programmām. Prezidente un gubernators arī pārrunāja, kā veicināt kontaktus starp abu pušu māksliniekiem, mūzikas un teātra cilvēkiem. Pēc V.Vīķes-Freibergas sacītā, Latvijas kultūras eksporta spēku apliecina plašu starptautisko atzinību guvušais Jaunais Rīgas teātris, Latvijas Nacionālā opera, kori un orķestris “Kremerata Baltica”, kas jau ir viesojies Brazīlijā.

Vizītes laikā prezidente ir atbildējusi uz žurnālistu jautājumiem vairākās preses konferencēs, kā arī sniegusi intervijas laikrakstiem “O Globo” un “Filho de Sao Paulu”.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!