• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra tikšanos ar Valkas rajona pašvaldību pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2007., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/158889

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

14.jūnijā - Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā

Vēl šajā numurā

15.06.2007., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra tikšanos ar Valkas rajona pašvaldību pārstāvjiem

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Aigars Štokenbergs 13.jūnijā ar Valkas rajona pašvaldību pārstāvjiem pārrunāja novadu veidošanas gaitu un valsts atbalstu pašvaldību infrastruktūras projektiem.

A.Štokenbergs, tiekoties ar topošo Strenču un Valkas novadu pašvaldību pārstāvjiem, atzinīgi novērtēja pašvaldību līdzšinējās sarunas par novadu veidošanu. Administratīvi teritoriālās reformas rezultātā Valkas rajonā varētu izveidoties spēcīgi novadi ar izteiktiem attīstības centriem.

Strenču un Valkas pašvaldību vadītāji uzsvēra, ka, izveidojoties spēcīgiem novadiem, tie varēs sekmīgi pildīt pašreizējās rajona funkcijas. Līdz ar to pašvaldību pārstāvji nesaskatot nepieciešamību pēc otrā līmeņa pašvaldībām.

Pašvaldību pārstāvji sarunā ar ministru atzina, ka tiekot gaidīta jaunā likuma “Par pašvaldībām” pieņemšana, kas skaidrāk noteiks pašvaldību darbības tiesisko regulējumu.

Pārrunājot valsts atbalstu reģionu attīstībai, Valkas rajona pašvaldības atzina, ka notiek nopietns darbs pie investīciju projektu sagatavošanas. Pašvaldībām lielākoties finansējums nepieciešams otrās šķiras autoceļu sakārtošanai.

Ar Valkas pilsētas domes vadību ministrs apsprieda Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu atbalstu pārrobežu sadarbības projektiem. 12.jūnijā Ministru kabinets apstiprināja Igaunijas–Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projektu 2007.–2013.gadam, kas tiks īstenota ES teritoriālās sadarbības mērķa ietvaros. Kopumā dažādiem projektiem no Eiropas Reģionālā attīstības fonda būs pieejami vairāk nekā 35 miljoni latu.

Valkas domē A.Štokenbergs sveica pilsētas Attīstības un plānošanas nodaļas vadītāju Dagniju Ūdri, apbalvojot viņu ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Gada balvu.

D.Ūdrei apbalvojums piešķirts par radošu un inovatīvu pieeju teritorijas plānojuma izstrādē un sabiedrības izpratnes veidošanā par to. D.Ūdre Valkas pilsētas Attīstības un plānošanas nodaļā strādā kopš 2003.gada. Līdz šim gadam Valkā ir izstrādāti 18 projekti, ar kuru palīdzību piesaistīti līdzekļi no ES fondiem vairāk nekā 1,6 miljonu latu apmērā.

A.Štokenbergs Valkā tikās arī ar uzņēmējiem. Ministrs apmeklēja putu polietilēna izstrādājumu ražotāju “Pepi Rer”, kas ar Valsts reģionālās attīstības aģentūras starpniecību piesaistījis ES fondu finansējumu, un iepazinās ar autoelektrotehnisko savienojumu ražotni uzņēmumā “EFN Baltija”.

Apmeklējot Valgas loģistikas uzņēmumu “ERTS”, ministrs atzina, ka Valka un Valga ir piemērotas vietas noliktavu saimniecības un loģistikas uzņēmumu darbībai. Valgā A.Štokenbergs atkārtoti guva pārliecību, ka gan Latvijas, gan Igaunijas uzņēmējiem rodas problēmas saistībā ar Krievijas dzelzceļa tarifu politiku, kuras var novērst, izpildot tās prasības, kas Krievijai noteiktas iestājai Pasaules tirdzniecības organizācijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!