• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2007. gada 15. jūnija rīkojums Nr. 375 "Par Pasākumu plānu ārvalstīs dzīvojošo latviešu izcelsmes jauniešu nodarbinātībai vasarā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2007., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/158973

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.379

Bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības un kontroles kārtība

Vēl šajā numurā

19.06.2007., Nr. 97

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 375

Pieņemts: 15.06.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.375

Rīgā 2007.gada 15.jūnijā (prot. Nr.33 62.§)

Par Pasākumu plānu ārvalstīs dzīvojošo latviešu izcelsmes jauniešu nodarbinātībai vasarā

 

1. Apstiprināt Pasākumu plānu ārvalstīs dzīvojošo latviešu izcelsmes jauniešu nodarbinātībai vasarā (turpmāk – plāns).

2. Noteikt Labklājības ministriju par atbildīgo institūciju plāna izpildē.

3. Ministrijām un citām atbildīgajām institūcijām atbilstoši tām piešķirtajiem budžeta līdzekļiem nodrošināt plāna uzdevumu izpildi noteiktajā termiņā.

4. Labklājības ministrijai sadarbībā ar Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariātu un Izglītības un zinātnes ministriju sagatavot un labklājības ministram līdz 2007.gada 31.decembrim iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu par plāna izpildi.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Labklājības ministre D.Staķe


 

(Ministru kabineta

2007.gada 15.jūnija rīkojums Nr.375)

Pasākumu plāns ārvalstīs dzīvojošo latviešu izcelsmes jauniešu nodarbinātībai vasarā

1. Mērķi, uzdevumi un rīcības virzieni

Pasākumu plāns ir veidots, lai nodrošinātu Ministru prezidenta 2007.gada 12.marta rezolūcijas Nr.111-1/49 izpildi, kas paredz Labklājības ministrijai sadarbībā ar Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariātu un Izglītības un zinātnes ministriju izstrādāt ārvalstīs dzīvojošo latviešu izcelsmes jauniešu vasaras nodarbinātības pasākumu programmu.

Pasākumu plāna mērķis ir nodrošināt iespēju 2007.gada vasaras sezonā latviešu izcelsmes ārvalstīs dzīvojošajiem jauniešiem praksē iepazīties ar Latvijas darba tirgus izaicinājumiem un iespējām.

Pasākumu plāns nosaka uzdevuma izpildei nepieciešamos pasākumus, kas saskaņoti veicami iesaistītajām valsts pārvaldes iestādēm sadarbībā ar darba devējiem un ārvalstu latviešu sabiedriskajām organizācijām un apvienībām (diasporām).

Lai nodrošinātu Ministru prezidenta rezolūcijas izpildi, tika sasaukta iesaistīto institūciju darba grupa, kuras galvenais uzdevums bija iezīmēt rīcības virzienus un uzdevumus ārvalstīs dzīvojošo latviešu izcelsmes jauniešu vasaras nodarbinātības pasākumu programmas izstrādei un šī jautājuma visefektīvākajai risināšanai. Darba gaitā tika konstatēts, ka veiksmīgas vasaras nodarbinātības programmas ieviešanai ir nepieciešama papildus informācija par ārvalstīs dzīvojošo latviešu izcelsmes jauniešu mērķa grupu, t.sk. jauniešu skaitu, kuriem būtu interese piedalīties vasaras nodarbinātības pasākumos, par nepieciešamajiem priekšnoteikumiem dalībai šādos pasākumos un nepieciešamajiem papildus finanšu resursiem. Lai nodrošinātu pilotprojekta ieviešanu par atbilstošāko risinājumu pilotprojekta ieviešanai tika nolemts izstrādāt un iesniegt apstiprināšanai Ministru kabinetā pasākumu plānu.

Pasākumu plānā ir paredzēta ārvalstīs dzīvojošo latviešu izcelsmes jauniešu vasaras nodarbinātības pasākumu pilotprojekta izstrāde un īstenošana 2007.gadā (turpmāk – pilotprojekts), kā arī rezultātu novērtēšana, apkopošana un iesniegšana Ministru kabinetā.

Pilotprojektu ir paredzēts organizēt 2007.gada vasarā – no 15.jūlija līdz 15.augustam. Pilotprojekta nosaukums ir plānots šāds “Vēlies izaicinājumu? Piesakies vasaras nodarbinātības pilotprojektam Latvijā!”.

Lai piemeklētu darba vietas jauniešiem interesējošās profesionālās darbības jomās, jauniešiem būs jāaizpilda anketas un līdz 2007.gada 1.jūnijam jānosūta Nodarbinātības valsts aģentūrai apkopošanai. Anketu izplatīšanu nodrošinās Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts caur sadarbības mītnes zemju latviešu diasporas nevalstiskajām organizācijām un portāliem www.latviesi.com un www.latviansonline.com.

Šajā pilotprojektā šogad būs iespēja piedalīties 20 jauniešiem vecumā no 18 līdz 24 gadiem, kuriem Nodarbinātības valsts aģentūra piemeklēs interesēm atbilstošu darbu, bet Izglītības un zinātnes ministrija bez maksas nodrošinās jauniešu izmitināšanu padotības iestāžu dienesta viesnīcās. Pārējie ar ceļa izdevumiem un ceļošanas dokumentu kārtošanu saistītie izdevumi dalībniekiem būs jāapmaksā pašiem. Ņemot vērā to, ka dalībnieku skaits ir ierobežots, latviešu diasporu nevalstiskās organizācijas tiks aicinātas rekomendēt no katras valsts 2-3 latviešu izcelsmes jauniešus, kas būtu gatavi piedalīties pilotprojektā. Pilotprojekta ietvaros jauniešiem tiks piedāvāta iespēja saņemt Profesionālās karjeras izvēlas aģentūras individuālas konsultācijas par karjeras plānošanas jautājumiem.

Lai jauniešiem būtu skaidri ieceļošanas un uzturēšanās nosacījumi saistībā ar nodarbinātību, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde nodrošinās informatīva materiāla sagatavošanu. Lai varētu nodrošināt jauniešu nodarbināšanu atvieglotā kārtībā (bez darba devēja darba izsaukuma apstiprināšanas Nodarbinātības valsts aģentūras filiālē) uz vīzu pamata, Labklājības ministrija vienlaicīgi ar pasākuma plānu virza grozījumus 2004. gada 20.janvāra noteikumos Nr.44 “Noteikumi par darba atļaujām ārzemniekiem”.

Pēc pilotprojekta ieviešanas jaunieši tiks lūgti sniegt atsauksmes par savu pieredzi iepazīstot Latvijas darba tirgu un priekšlikumus vasaras nodarbinātības pasākumu turpmākai attīstībai. Par pilotprojekta rezultātiem ar latviešu diasporu nevalstisko organizāciju palīdzību tiks informēta plašāka jauniešu mērķauditorija, kā arī veikta aptauja par jauniešu interesi piedalīties jauniešu vasaras nodarbinātības pasākumos turpmāk, kā arī par interesējošām profesionālās darbības jomām.

 

2.Veicamie pasākumi un termiņi pasākumu izpildei un atbildīgās ministrijas un institūcijas

Nr.p.k

Pasākums

Atbildīgā institūcija

Iesaistītās institūcijas

Sākuma termiņš

Beigu termiņš

Pilotprojekta “Vēlies izaicinājumu? Piesakies vasaras nodarbinātības pilotprojektā!” ieviešana

1.

Aptaujas anketas un informatīvas lapas izstrāde

LM

NVA, PKIVA, ĪUMSILS

13.04.07.

09.05.07.

2.

Informatīva materiāla sagatavošana par ieceļošanas un uzturēšanās nosacījumiem saistībā ar nodarbinātību

PMLP

08.05.07.

14.05.07.

3.

Grozījumu projekta izstrāde 2004. gada 20.janvāra noteikumos Nr.44 “Noteikumi par darba atļaujām ārzemniekiem”

LM

IeM

14.05.07.

15.06.07.

4.

Anketas izplatīšana un rezultātu apkopošana

ĪUMSILS

NVA

14.05.07.

08.06.07.

5.

Jauniešu interesēm atbilstošu darba devēju meklēšana

NVA

11.06.07.

06.07.07.

6.

Jauniešu izmitināšanas organizēšana

IZM

07.05.07.

30.06.07.

7.

Pilotprojekta realizācija - jauniešu nodarbinātības organizēšana

NVA

IZM, ĪUMSILS, PKIVA

16.07.07.

17.08.07.

8.

Pilotprojekta rezultātu apkopošana

NVA

LM, ĪUMSILS

20.07.07.

31.08.07.

9.

Aptaujas anketas izstrāde

LM

NVA, PKIVA, ĪUMSILS

03.09.07.

21.09.07.

10.

Anketas izplatīšana un rezultātu apkopošana

ĪUMSILS

NVA

24.09.07.

31.10.07.

11.

Informatīvā ziņojuma par plāna izpildi izstrāde un iesniegšana MK

LM

ĪUMSILS, IZM, PMLP, NVA, PKIVA

01.11.07.

31.12.07.

 

3. Pasākumu ietekme uz valsts budžetu

Pasākumu plānā norādītās aktivitātes 2007.gadā tiks realizētas esošā budžeta līdzekļu ietvaros.

 

4. Pārskatu sniegšanas un novērtēšanas kārtība

Pamatojoties uz pilotprojekta un aptaujas rezultātiem Labklājības ministrija sadarbībā ar Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariātu un Izglītības un zinātnes ministriju izstrādās informatīvo ziņojumu par plāna izpildi un iesniegs Ministru kabinetā līdz 2007.gada 31.decembrim.

 

 Plānā lietotie saīsinājumi:

IEM

Iekšlietu ministrija

IZM

Izglītības un zinātnes ministrija

ĪUMSILS

Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts

LM

Labklājības ministrija

MK

Ministru kabinets

NVA

Nodarbinātības valsts aģentūra

PKIVA

Profesionālās karjeras izvēles valsts aģentūra

PMLP

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde

Labklājības ministre D.Staķe

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!