• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Vācijā 16.-20.jūnijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2007., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/159006

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pieņemot lēmumu izsludināt likumu

Vēl šajā numurā

19.06.2007., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Vācijā 16.–20.jūnijā

18.jūnijā Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis Ķīles dienu ietvaros piedalījās diskusijā “Apvērsums darba pasaulē un sabiedrībā – atbilde uz demogrāfiskajām pārmaiņām”.

Saeimas priekšsēdētājs savā runā raksturoja situāciju darba tirgū Latvijā. “Straujās ekonomiskās attīstības rezultātā Latvija saskaras ar problēmām, kas vēl pirms desmit gadiem šķita neiedomājamas, – darbaspēka trūkums un ekonomikas pārkaršanas draudi. Esam arī šajā ziņā iekļāvušies vispārējā Eiropas telpā un aizvien vairāk izjūtam globalizācijas ietekmi uz mūsu valsti,” sacīja I.Emsis.

Latvijas galvenie uzdevumi ir risināt darbaspēka deficīta problēmu un nodrošināt, lai Latvija nezaudē izskolotos speciālistus, kā arī domāt par darbaspēka piesaistīšanu no ārvalstīm, minēja Saeimas priekšsēdētājs.

“Darbaspēka trūkuma risinājums ir komplekss un ietver daudzus pasākumus, piemēram, demogrāfiskās situācijas uzlabošanas iniciatīvas, pastāvīgu dzīves kvalitātes celšanu, darbaspēka konkurētspējas veicināšanu un aizvien lielākus ieguldījumus izglītībā – tālākizglītībā un pieaugušo izglītībā. Tajā pašā laikā ir jāatrod visoptimālākais veids, kā piesaistīt ārvalstu, proti, trešo valstu darbaspēku. Paralēli valdībai un uzņēmējiem jāstrādā pie produktivitātes celšanas, kur gan Latvijā, gan arī Eiropas Savienībā vēl ir lielas izaugsmes iespējas,” norādīja Saeimas priekšsēdētājs.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!