• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar jaunievēlēto Latvijas Valsts prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2007., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/159088

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

20.06.2007., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar jaunievēlēto Latvijas Valsts prezidentu

 

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar Rīgas pilī tikās ar jaunievēlēto prezidentu Valdi Zatleru. Sarunā galvenā uzmanība tika pievērsta Valsts prezidenta institūcijas pēctecības jautājumiem. V.Vīķe-Freiberga un V.Zatlers pārrunāja dažādus tematus, kas saistās ar V.Vīķes-Freibergas pieredzi Valsts prezidenta amatā, tajā skaitā prezidenta funkciju un darbības nodrošināšanu, prezidenta uzdevumus. Abas puses vienojās, ka līdz V.Zatlera zvērestam Saeimā 8.jūlijā šāda domu apmaiņa un pieredzes nodošanas process tiks turpināts.

Tikšanās laikā tika pārrunāti 8.jūlija darba kārtības jautājumi, kas saistās ar V.Vīķes-Freibergas pilnvaru tālāku nodošanu V.Zatleram. Tika apspriesti plānotie pasākumi, pie kuriem vēl šobrīd notiek aktīvs darbs, tajā skaitā pie to secības un norises laiku plānošanas. Nākamās nedēļas sākumā plašsaziņas līdzekļiem un sabiedrībai kopumā tiks izplatīta precīza 8.jūlija darba kārtība. Jau šobrīd zināms, ka pulksten 12 Saeimā notiks Valsts prezidenta zvēresta ceremonija, svinīgā Rīgas pils atslēgu nodošana savukārt notiks pie Rīgas pils. Vēl 8.jūlijā paredzēts ekumēniskais dievkalpojums, ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa un Brāļu kapos. Inaugurācija plānota 8.jūlija vakarā Jelgavas pilī.

Prezidente un V.Zatlers pārrunāja Baltijas valstu sadarbību. V.Vīķe-Freiberga sacīja, ka 3.jūlijā Rīgā notiks Baltijas valstu prezidentu tikšanās, un viņa aicina jaunievēlēto prezidentu piedalīties darba pusdienās ar Lietuvas un Igaunijas valstu vadītājiem, tādējādi gūstot iespēju uzņemt pirmos kontaktus ar Baltijas kaimiņvalstu līderiem.

V.Zatlers informēja Valsts prezidenti, ka turpina darbu pie savas komandas izveidošanas un darīs zināmu tās sastāvu plašākai sabiedrībai, kad darbs būs pabeigts.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!