• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finanšu ministra tikšanos ar Eiropas Investīciju bankas viceprezidenti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2007., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/159090

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ieslodzīto nodarbinātības jomas reformēšanu

Vēl šajā numurā

20.06.2007., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finanšu ministra tikšanos ar Eiropas Investīciju bankas viceprezidenti

 

Lai apspriestu Latvijas un Eiropas Investīciju bankas (EIB) sadarbības jautājumus, 19.jūnijā finanšu ministrs Oskars Spurdziņš tikās ar jauniecelto EIB viceprezidenti un vadības komitejas locekli Evu Srejberu, kura ieradusies vizītē Latvijā. No Latvijas puses sarunā piedalījās arī Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Irēna Krūmane, viņas vietniece Inta Vasaraudze, FM Starptautiskās finanšu politikas departamenta direktors Jurijs Adamovičs un Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš.

Uzsverot, ka Latvija ļoti augsti vērtē sadarbību ar EIB, finanšu ministrs O.Spurdziņš teica, ka EIB sniegtajam atbalstam ir bijusi būtiska loma mūsu valsts ekonomiskajā attīstībā un sociālās izlīdzināšanās veicināšanā.

Sarunas gaitā tika apspriesti EIB noteiktie nākotnes attīstības virzieni un mērķi, bankas loma dalībvalstu atbalstīšanā, kā arī ieceres par darbības paplašināšanu ārpus Eiropas Savienības. Tāpat puses pārrunāja sadarbības iespējas ar Baltijas reģionu un konkrēti – Latviju.

Pašreiz banka apspriež iespēju atvērt jaunu EIB pārstāvniecības biroju Helsinkos, un šāda biroja atvēršana varētu sekmēt efektīvāku EIB aktivitāšu attīstību arī Baltijas reģionā. Ar jaunā biroja starpniecību bankai būtu lielākas iespējas pievērst papildu uzmanību potenciālo aizņēmēju un citu ieinteresēto pušu informēšanai par EIB aktivitātēm un piedāvātiem finanšu instrumentiem un produktiem.

E.Srejbera viceprezidentes un vadības komitejas locekles amatam tika nominēta kā EIB sešu dalībvalstu grupas pārstāve. Šajā grupā bez Latvijas darbojas Igaunija, Lietuva, Austrija, Zviedrija un Somija. E.Srejbera jaunos amata pienākumus EIB sāks pildīt ar 1.jūliju, tādēļ ieradās iepazīšanās vizītē Latvijas Finanšu ministrijā.

Latvijas sadarbība ar EIB tika uzsākta 1994.gadā līdz ar pirmā bankas aizdevuma apstiprināšanu mūsu valstī, un līdz 2004.gada 1.maijam, kad Latvija kļuva par ES dalībvalsti, EIB apstiprināja projektus 278 miljonu eiro apjomā. Kopumā banka ir piešķīrusi aizdevumus projektu realizētājiem Latvijā – vairāk nekā 600 miljonus eiro. Pērn piešķirto aizdevumu apjoms sasniedza 35 miljonus eiro.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!