• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot pateicību no tēlnieku grupas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2007., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/159211

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar NBS komandieriem un saņemot pateicību no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem

Vēl šajā numurā

21.06.2007., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot pateicību no tēlnieku grupas

 

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 20.jūnijā Rīgas pilī tikās ar tēlnieku grupu, kas piedalījās Latvijas Tēlniecības centra un galerijas “Birkenfelds” organizētajā projektā “Nacionālie dārgumi”. Projekta ietvaros 14 tēlnieki (Arta Dumpe, Inta Berga, Vija Dzintare, Roberts Diners, Zigmunds Bielis, Ģirts Burvis, Aivars Gulbis, Bruno Strautiņš, Ēvī Upeniece, Jānis Strupulis, Genādijs Stepānovs, Kristaps Strauts, Igors Dobičins, Oskars Mikāns) veidoja mazo tēlniecības formu darbus no dārgmetāliem, dārgakmeņiem un pusdārgakmeņiem. Valsts prezidente ir šī mākslas projekta patronese.

Tikšanās laikā tēlnieki pateicās Valsts prezidentei par atbalstu un kā pateicību pasniedza Latvijas Tēlniecības centra īpaši prezidentei veidotu medaļu (medaļas autors J.Strupulis, Ģ.Burvja zeltījums). Medaļas aversā ir iegravēti V.Purvīša vārdi “Durvis uz mākslu ir vaļā visiem”, un reversā atveidots saulītes simbols. Tāpat prezidentei tika dāvāta arī Latvijas Mākslas akadēmijas profesora O.Spārīša jaunākā grāmata “Rīgas pieminekļi un dekoratīvā tēlniecība” ar veltījuma ierakstu.

Vaira Vīķe-Freiberga pateicās par dāvinājumu un uzsvēra, ka ļoti augstu vērtē “nacionālos dārgumus” visās iespējamajās to izpausmēs, un paši Latvijas mākslinieki, tēlnieki ir mūsu nacionālais zelta fonds, jo “kas gan būtu mūsu pašapziņa, mūsu patriotisms bez Brīvības pieminekļa Rīgas centrā, bez Brāļu kapu skulpturālo grupu ansambļa”.

Valsts prezidente arī izteica cerību, ka nākotnē ar Latvijas turīgo cilvēku atbalstu mākslinieki saņemts arvien vairāk oriģināldarbu pasūtījumu un Latvijas dārzos un pilsētvidē parādīsies vairāk nacionālās tēlniecības meistardarbu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!