• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Japānas vēstnieka atvadu vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2007., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/159215

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par piena produktu eksporta neatbalstīšanu ārpus Eiropas Savienības

Vēl šajā numurā

21.06.2007., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Japānas vēstnieka atvadu vizītēm

 

Pie Valsts prezidentes

20.jūnijā Rīgas pilī notika Japānas vēstnieka Latvijā Seičiro Otsukas atvadu vizīte pie Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas. Prezidente pateicās vēstniekam par milzīgo ieguldījumu Latvijas un Japānas attiecību stiprināšanā. “Jūsu vēstnieka darbs Latvijā ir noslēdzies ar skaistu kulmināciju, par kuru var sapņot tikai retais vēstnieks – ar jūsu imperatora un imperatores valstsvizīti mūsu zemē. Tas ir bijis ļoti spilgts, neaizmirstams un vēsturisks notikums,” sacīja prezidente.

Seičiro Otsuka atzīmēja, ka Japānas imperatoram un imperatorei ir īpaša sirsnība pret Baltijas valstīm – jau neatkarības atgūšanas brīdī imperatore ir veltījusi tanku Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valstiskuma atjaunošanai. Arī šo valsts vizīti Latvijā Japānas imperatoru pāris atceras ar lielu sirsnību, tajā skaitā īpašu aizkustinājumu sagādājis Okupācijas muzeja apmeklējums.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Pie Ministru prezidenta

19.jūnijā Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Japānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Seičiro Otsuku, kurš ieradās atvadu vizītē. Tikšanās laikā tika pārrunātas Latvijas un Japānas divpusējās attiecības un to tālākās attīstības perspektīvas, īpaši pievēršot uzmanību sadarbības attīstībai ekonomikas jomā.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis pateicās Japānas vēstniekam par ieguldīto darbu Latvijas un Japānas divpusējo attiecību stiprināšanā.

Japānas vēstnieks atzīmēja Ministru prezidenta vizītes Japānā un Latvijas vēstniecības atvēršanas Tokijā 2006.gadā lielo nozīmi abu valstu attiecību tālākajā attīstībā. Ministru prezidents uzsvēra Japānas imperatora un imperatores Latvijā šā gada maijā vizītes vēsturisko nozīmi. Japānas vēstnieks informēja par Japānas imperatora gūtajiem pozitīvajiem iespaidiem Latvijā un interesi par Latvijas vēsturi.

Ministru prezidents A.Kalvītis izteica gandarījumu par divpusējā dialoga intensificēšanos starp Latviju un Japānu, kā arī pārrunāja divpusējās ekonomiskās sadarbības tālākās attīstības iespējas.  

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!