• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis vislatviskākajos svētkos - Līgosvētkos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2007., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/159306

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Runa 9. Saeimas Pavasara sesijas pēdējā sēdē 21.jūnijā

Vēl šajā numurā

22.06.2007., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis vislatviskākajos svētkos – Līgosvētkos:

 

01.JPG (17856 bytes)Cienījamie Latvijas iedzīvotāji!

Tad, kad pienākusi gada visgarākā diena, kurai seko īsākā nakts, latvieši svin Jāņus. Tie ir vislatviskākie svētki. Gadu simtiem ilgi latvieši svētījuši vasaras saulgriežus ar jautrām dziesmām, dejām, sapostu sētu, Jāņu cienastu un ugunskuru gaismu.

To, cik nozīmīgi latviešiem bijuši Līgosvētki, atklāj arī tūkstošiem Jāņu dziesmu latviešu dainu krājumā – tās veltītas katrai lietai, norisei, katram svētku brīdim un cilvēkam. Līgošana ir viena no skaistākajām un labestīgākajām mūsu tautas tradīcijām. Mūsu senči, staigādami no sētas uz sētu un apsveikdami saimniekus ar dziesmām, nesuši svētību, auglību, veselību un laimi visai saimei.

Es gribu novēlēt ikvienam Latvijas iedzīvotājam svinēt šos svētkus latviski, izjust īpašo Jāņu labestību un kopābūšanu. Tikai saglabājot savas tradīcijas un pārņemot labāko no saviem senčiem, mēs varam būt paši un apzināties savas tautas kopību. Tās ir lietas, kas mums ikdienā ir ļoti nepieciešamas, tāpēc es novēlu visiem piedzīvot šīs sajūtas un aiznest tās tālāk ikdienā.

Priecīgus visiem Līgosvētkus!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!