• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par CVK informatīvo tālruni par tautas nobalsošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.2007., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/159395

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Gruzijas Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas ministra, premjerministra vietnieka vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

26.06.2007., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par CVK informatīvo tālruni par tautas nobalsošanu

 

No pirmdienas, 25.jūnija, darboties sācis Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) informatīvais tālrunis vēlētājiem par tautas nobalsošanu. Tālruņa numurs ir jau ierastais – 7049999. Tālrunis strādā visu diennakti, arī brīvdienās un svētku dienās, un būs vēlētājiem pieejams līdz 8.jūlijam.

Tālruņa galvenais uzdevums ir sniegt uzziņas par vēlēšanu iecirkņu adresēm un darba laikiem un informēt par kārtību, kādā vēlētāji, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar ierasties vēlēšanu iecirknī, var pieteikt balsošanu savā atrašanās vietā. Tālruņa operatori sniegs atbildes arī uz vēlētāju jautājumiem par balsošanas kārtību.

Tajā pašā laikā CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars aicina vēlētājus neuzdot CVK informatīvā tālruņa darbiniekiem jautājumus, kurus vēlēšanu organizatori nedrīkst skaidrot vai komentēt. Tautas nobalsošanā šāds jautājums ir, piemēram, kāpēc jāpiedalās tautas nobalsošanā. Tā kā vēlēšanu organizatori nedrīkst iesaistīties aģitācijā, šis jautājums ir uzdodams politiķiem un sabiedrības viedokļu līderiem.

Informatīvā tālruņa pakalpojumu CVK nodrošinās sadarbībā ar SIA “Lattelecom”, un plānots, ka tālruņa darbības laikā uz to varētu tikt saņemti ap 7000 zvanu.

Tautas nobalsošana par apturēto likumu “Grozījumi Nacionālās drošības likumā” un “Grozījumi Valsts drošības iestāžu likumā” notiks šā gada 7.jūlijā.

Centrālās vēlēšanu komisijas Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!