• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Gruzijas Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas ministra, premjerministra vietnieka vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.2007., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/159398

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Gruzijas Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas ministra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

26.06.2007., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Gruzijas Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas ministra, premjerministra vietnieka vizīti Latvijā

 

02.JPG (13895 bytes)
Vakar, 25.jūnijā, Aizsardzības ministrijā: Gruzijas Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas ministrs un premjerministra vietnieks Giorgijs Baramidze, tiekoties ar Latvijas aizsardzības ministru Ati Slakteri
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

25.jūnijā Aizsardzības ministrijā notika aizsardzības ministra Ata Slaktera un Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra Edgara Rinkēviča tikšanās ar Gruzijas Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas valsts ministru un premjerministra vietnieku Giorgiju Baramidzi.

A.Slakteris, tiekoties ar G.Baramidzi, uzsvēra, ka Latvija stingri atbalsta Gruzijas īstenotās drošības un aizsardzības reformas un integrācijas procesu NATO un ir gandarīts par abu valstu intensīvo sadarbību aizsardzības jomā. 

“Latviju un Gruziju saista kopīgi vēstures notikumi, tāpēc mūsu valstī labi izprot situāciju Gruzijā, kā arī problēmas, ar kurām tai nākas saskarties valsts aizsardzības nostiprināšanas procesā,” teica ministrs.

E.Rinkēvičs sarunu laikā ar G.Baramidzi atzinīgi novērtēja Gruzijas straujo un sekmīgo progresu aizsardzības sistēmas reformu īstenošanā. Pievēršoties Latvijas un Gruzijas pašreizējai sadarbībai aizsardzības jomā un turpmākajiem plāniem, G.Baramidze pateicās par Latvijas Aizsardzības ministrijas padomnieku ieguldījumu, kas veicina Gruzijā notiekošās reformas.

E.Rinkēvičs informēja, ka Aizsardzības ministrijas speciālisti turpinās Gruziju konsultēt jautājumos, kas skar aizsardzības nozari. “Latvija arī turpmāk atbalstīs Gruzijas karavīru apmācību Baltijas aizsardzības koledžā Tartu un Jūras spēku Mācību centra Ūdenslīdēju skolā Liepājā,” norādīja valsts sekretārs. Tāpat Latvijas puse apliecināja gatavību turpināt abu ministriju sadarbību sabiedrības informēšanas un publiskās diplomātijas jomā. E.Rinkēvičs pateicās par Gruzijas piedāvāto iespēju Latvijas karavīriem mācīties Kalnu apmācību centrā, kas ir īpaši vērtīga tiem, kuri gatavojas dalībai starptautiskajās operācijās.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!