• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Gruzijas Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.2007., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/159403

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par līdzjūtību Igaunijas tautai sakarā ar Afganistānā bojāgājušajiem karavīriem

Vēl šajā numurā

26.06.2007., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Gruzijas Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas ministra vizīti Latvijā

22.jūnijā Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš un komisijas deputāts Ivans Klementjevs tikās ar Gruzijas Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas ministru Giorgiju Baramidzi (Giorgi Baramidze).

Gruzijas Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas ministrs G.Baramidze pateicās par Latvijas sniegto atbalstu un palīdzību Gruzijai reformu gaitā un apliecināja, ka Gruzija ir stabils sadarbības partneris, kas turpina iesāktās demokrātiskās un ekonomiskās reformas, kā arī īsteno pievienošanās politiku Eiropas un transatlantiskajām struktūrām.

G.Baramidze pastāstīja par Gruzijas veiksmīgo dalību NATO Individuālās partnerības programmā un pauda cerību, ka tā dos iespēju saņemt Rīcības plānu dalībai NATO, kā arī uzaicinājumu iestāties NATO 2008.gada samita laikā Bukarestē. Viņš arī norādīja uz Gruzijas aktīvo līdzdalību miera uzturēšanas misijās.

Runājot par iekšpolitisko situāciju Gruzijā, ministrs uzsvēra, ka sāktās reformas tiek īstenotas sekmīgi, tostarp ir atrisinātas energoapgādes problēmas, tiek veidota jauna infrastruktūra, kā arī vērojams Gruzijā dzīvojošo dažādu nacionalitāšu pārstāvju attiecību uzlabojums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs J.Dalbiņš norādīja, ka Latvija ar patiesu interesi seko Gruzijā notiekošajiem procesiem un pauda prieku par Gruzijas sasniegto progresu aizsardzības, iekšlietu, tieslietu un informācijas tehnoloģiju jomā. J.Dalbiņš izteica Latvijas atbalstu Gruzijas centieniem ES kaimiņattiecību politikas ietvaros un virzībā uz NATO.

Pārrunājot abu valstu attiecības ar Krieviju, puses bija vienisprātis, ka tās ir nozīmīgas un būtiskas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!