• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.2007., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/159513

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņu kapitula paziņojums

Par Triju Zvaigžņu ordeņa piešķiršanu

Vēl šajā numurā

27.06.2007., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

KV26VAKS.JPG (51670 bytes)• Šogad darba vietā bojāgājuši jau 32 cilvēki, un tās noteikti bijušas vissliktākās ziņas viņu ģimenēm un draugiem. Lai gan piederīgie, kuru tuvinieks gājis bojā nelaimes gadījumā darbā, var vērsties Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā, lai saņemtu apbedīšanas pabalstu divu bojāgājušā mēnešalgu apjomā, šādus pabalstus piederīgie saņem pārsteidzoši reti. Kādēļ? Lielākoties vēl nav izmeklēts nelaimes gadījums, kā rezultātā iestājusies nāve, un nav sastādīts akts par nelaimes gadījumu darbā.

Bet galvenais iemesls, kādēļ piederīgie apbedīšanas pabalstu nevar saņemt, ir tas, ka viņu tuvinieks ir strādājis, nebūdams sociāli apdrošināts, un tas ir vēl viens nopietns iemesls, lai cilvēki izvēlētos strādāt legāli. Par apbedīšanas pabalstu izmaksāšanas kārtību lasiet rakstā “Trīsdesmit vissliktākās ziņas pusgadā”.

 

• Šā gada 12.jūnijā pretinflācijas likumu paketes ietvaros stājās spēkā likums “Grozījumi likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli””. Detalizēts skaidrojums par šīm izmaiņām lasāms komentārā “VID par jaunajiem grozījumiem iedzīvotāju ienākuma nodokļa likumā”.

 

• “Profesijai nav dzimuma. Ir tikai arods, darbs, amats un katra cilvēka izvēle par labu tam, kas padodas vislabāk.” Šie vārdi ir Eiropas Kopienas iniciatīvas EQUAL projekta “Profesiju segregācijas cēloņu mazināšana” vadmotīvs. Vienu no projekta programmām – “Atbalsts sievietēm, kuras vēlas kļūt par darba devējām perspektīvajās nozarēs” – 7.jūnijā noslēdza izbraukums ar kuģīti “Misisipi”, projekta prezentācija un prieks par veiksmīgu rezultātu.

Aizpērn oktobrī tika izsludināts konkurss EQUAL atbalstam sievietēm, kurām ir vai kuras tuvākajā laikā iegūs bakalaura vai maģistra grādu un kuru uzņēmējdarbības ideja saistās ar eksakto zinātņu, inženierzinātņu, informācijas tehnoloģiju vai dabas zinātņu nozarēm. Saņemti 39 biznesa ideju pieteikumi, no kuriem izvērtēšanas komisija izvēlējās 16 atbalstāmās biznesa idejas. Par jaunajiem uzņēmumiem, kuri izveidoti šo ideju īstenošanai, stāstīts rakstā “Sieviešu uzņēmēju burā pūš veiksmes vējš”.

 

Aija Vēbere ir viena no sešpadsmit Latvijas sievietēm, kuru biznesa idejas uzvarēja Eiropas Kopienas EQUAL projekta konkursā “Atbalsts sievietēm, kuras vēlas kļūt par uzņēmējām perspektīvajās nozarēs”.

Viņas ideja bija interneta katalogs www.razots.lv. Aija ir gandarīta, ka viņai izdevās radīt un realizēt ideju, iesaistīties projektā, kas deva ne tikai finansiālu atbalstu, bet arī vērtīgus sakarus un motivāciju intensīvi strādāt ar savu ideju. Gandarīta arī par to, ka tas, ko dara, sagādā pašai patiesu prieku un jaunas idejas rodas cita pēc citas.

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!