• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tautas nobalsošanas iecirkņiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.2007., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/159518

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Gruzijas vicepremjera, Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas valsts ministra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

27.06.2007., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tautas nobalsošanas iecirkņiem

 

Šodien, 27.jūnijā, darbu sāk tautas nobalsošanas iecirkņi. Līdz tautas nobalsošanas dienai, 7.jūlijam, vēlēšanu iecirkņi būs atvērti četras stundas dienā un tajos varēs pieteikt balsošanu vēlētāju atrašanās vietās, iepazīties ar apturētajiem likumiem “Grozījumi Nacionālās drošības likumā” un “Grozījumi Valsts drošības iestāžu likumā” un balsošanas kārtību.

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) atgādina, ka šajās desmit dienās vēlēšanu iecirkņos balsot nevarēs, jo tautas nobalsošana, tāpat kā parlamenta vēlēšanas, notiek tikai vienu dienu.

Lai pieteiktu balsošanu vēlētāja atrašanās vietā, vēlētājam jāuzraksta iesniegums, kas jānogādā tuvākajā vēlēšanu iecirknī.

Nogādāt iesniegumu vēlēšanu iecirknī var jebkura vēlētāja uzticības persona – sociālais darbinieks, radinieks, draugs, pastnieks vai kaimiņš.

Iesniegumā jānorāda vēlētāja vārds, uzvārds, personas kods un precīza adrese, kur jāierodas vēlēšanu komisijai. Vēlams norādīt arī ēkas ārdurvju kodu, ja tāds ir, un kontakttālruni, pa kuru vēlētājs sazvanāms problēmu gadījumā.

Iesniegumu var rakstīt brīvā formā vai aizpildīt veidlapu, kas pieejama CVK interneta mājaslapā www.cvk.lv.

Iesniegumu vēlētāja vārdā, kuram nepieciešama balsošana atrašanās vietā, vēlēšanu iecirknī drīkst aizpildīt arī vēlētāju uzticības persona.

Savukārt lūgt organizēt balsošanu savā atrašanās vietā var gan vēlētāji, kuri veselības stāvokļa dēļ nevarēs ierasties vēlēšanu iecirknī, gan šo vēlētāju aprūpētāji. Pieteikties balsošanai savā atrašanās vietā drīkst arī aizdomās turētās, apsūdzētās un tiesājamās personas, pret kurām kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Tautas nobalsošanā Latvijā darbosies 954 vēlēšanu iecirkņi, bet ārvalstīs – 47 vēlēšanu iecirkņi. Informācija par vēlēšanu iecirkņu adresēm un darba laikiem ir pieejama pašvaldībās, pilsētu, pagastu vai novadu vēlēšanu komisijās, Centrālās vēlēšanu komisijas interneta mājaslapā, kā arī visu diennakti šādas izziņas sniedz Centrālās vēlēšanu komisijas informatīvais tālrunis 7049999.

Centrālās vēlēšanu komisijas Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!