• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Un katrs ir savā dvēselē mazliet aktieris.... Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.11.1999., Nr. 392/393 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15955

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vilhelms Mihailovskis: manas 1999. gada 365 dienas

Vēl šajā numurā

26.11.1999., Nr. 392/393

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Un katrs ir savā dvēselē mazliet aktieris...

Eduards Smiļģis Rīgas Kamerteātrī

Par godu ievērojamā latviešu aktiera un režisora, Raiņa interpreta un Dailes teātra dibinātāja Eduarda Smiļģa (1886—1966) dzimšanas dienai Rīgas Kamerteātrī 23.novembrī notika svinīgs sarīkojums. Pēc akadēmiķa Viktora Hausmaņa ievadvārdiem vakara dalībnieki noskatījās izrādi "Rainis un Aspazija", ko pēc Jāņa Kalniņa romāna "Rainis" motīviem veidojusi teātra galvenā režisore Katrīna Priekule.

Par Eduarda Smiļģa personības un mākslas lomu cilvēka garīgās pasaules un rakstura veidošanā runāja vakara goda viesis Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags. Atmiņās un pārdomās par lielo skatuves mākslas meistaru dalījās profesors Jānis Porietis, Nacionālās aizsardzības akadēmijas rektors pulkvežleitnants Ilmārs Vīksne, sabiedriskie darbinieki Arvīds Grieznis un Aivars Dombrovskis. Zālē bija daudz jauniešu, arī Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadeti.

Skatītāji ar sajūsmu uzņēma vēsti, ka Kamerteātrim pirmo reizi tā pastāvēšanas 22 gados piešķirta valsts dotācija. Ar draugu atbalstu tuvākajā laikā iznāks arī grāmata "Rīgas Kamerteātris — Rīgai, Latvijai", kurā būs arī Eduardam Smiļģim veltītas rindas.

Valdis Rūja  — "Latvijas Vēstnesim"

RAINIS.JPG (15334 BYTES)
Skats no TV filmas "Rainis un Aspazija", kas uzņemta pēc Kamerteātra izrādes. Aspazija — Sandra Bišofa, Rainis — Dzintars Malkauss. Foto: Maija Dance

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!