• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Gruzijas vicepremjera, Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2007., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/159605

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par patriotiskas Pilsoņu dienas svinēšanu Latvijā

Vēl šajā numurā

28.06.2007., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Gruzijas vicepremjera, Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas ministra vizīti Latvijā

 

26.jūnijā deputātu grupas sadarbībai ar Gruzijas parlamentu priekšsēdētājs Dzintars Zaķis tikās ar Gruzijas Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas ministru Giorgiju Baramidzi.

Deputātu grupas priekšsēdētājs Dz.Zaķis atzinīgi novērtēja Gruzijas sasniegumus ceļā uz integrāciju Eiropas Savienībā (ES) un Ziemeļatlantijas aliansē un izteica gatavību arī turpmāk sniegt atbalstu Gruzijai gan divpusējo attiecību ietvaros, gan starptautiskajās institūcijās. Savukārt Gruzijas Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas ministrs G.Baramidze pateicās par Latvijas atbalstu un palīdzību Gruzijai tuvināšanās procesā ES un NATO.

Runājot par Gruzijas galvenajām ārpolitikas prioritātēm – integrāciju ES un NATO –, G.Baramidze atzina, ka Gruzija cer jau 2008.gadā saņemt Rīcības plānu dalībai NATO un uzaicinājumu iestāties Ziemeļatlantijas aliansē, kā arī tuvākajā laikā parakstīt Gruzijas un ES brīvās tirdzniecības līgumu. Savukārt runājot par ES un Krievijas attiecībām, viņš pauda bažas par iespējamām sekām, ko var izraisīt ES un Krievijas vīzu režīma atvieglojumi, un uzrunāja Latvijas parlamentāriešus aktualizēt diskusiju par šo problēmu ES ietvaros. G.Baramidze sarunas laikā arī informēja par iekšpolitisko situāciju un veiktajām reformām savā valstī.

Tikšanās noslēgumā puses bija vienisprātis, ka starp Latviju un Gruziju ir izveidojušās labas sadarbības tradīcijas un pauda cerību, ka nākotnē tās turpinās padziļināties.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!