• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pensionēšanās vecuma paaugstināšanu sievietēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2007., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/159607

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgas un Latvijas pamatu ziņa darbu un godu

Vēl šajā numurā

28.06.2007., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pensionēšanās vecuma paaugstināšanu sievietēm

 

No 1.jūlija sievietes varēs dosies pensijā, kad būs sasniegušas 61 ar pusi gadu. Vīriešiem pensijas vecums no 2003.gada 1.janvāra ir nemainīgs – 62 gadi. Nākamā gada 1.jūlijā, kad atkal pensionēšanās vecums sievietēm tiks paaugstināts par pusgadu, mūsu valstī abiem dzimumiem pensionēšanās vecums būs līdzsvarojies – tie būs 62 gadi.

Pašlaik likums “Par valsts pensijām” paredz iespēju divus gadus pirms noteiktā pensijas vecuma sasniegšanas doties priekšlaicīgā vecuma pensijā tām sievietēm un vīriešiem, kuru sociālās apdrošināšanas stāžs nav mazāks par 30 gadiem. Tas nozīmē, ka sievietes priekšlaicīgā vecuma pensijā no 2007.gada 1.jūlija varēs doties, sasniedzot 59 ar pusi gadu vecumu, bet vīrieši, kā līdz šim, sasniedzot 60 gadu vecumu.

No 1.jūlija par pusgadu tiek paaugstināts pensionēšanās vecums arī tiem iedzīvotājiem, kuriem ir tiesības uz vecuma pensiju pēc atvieglotiem noteikumiem. Šajā iedzīvotāju kategorijā ietilpst, piemēram, invalīdi uz mūžu, daudzbērnu un bērnu invalīdu mātes, kaitīgos darba apstākļos strādājušie. Pilnībā ar šiem sarakstiem un to personu loku, kam pienākas priekšlaicīga pensija pēc atvieglotiem noteikumiem, var iepazīties ikvienā Valsts sociālās apdrošināšanas nodaļā.

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras Sabiedrisko attiecību daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!