• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zemkopības ministra tikšanos ar Krievijas ekspertiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2007., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/159671

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Japānas uzņēmējiem

Vēl šajā numurā

29.06.2007., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zemkopības ministra tikšanos ar Krievijas ekspertiem

28.jūnijā zemkopības ministrs Mārtiņš Roze tikās ar Krievijas vadošo ekspertu pārtikas produktu normatīvu noteikšanas jautājumos, Krievijas Zinātņu akadēmijas Pārtikas institūta speciālistu Konstantīnu Elleru un Krievijas Federālā higiēnas un epidemioloģijas centra Pārtikas higiēnas daļas vadītāju Olgu Ļitvinovu, lai pārrunātu vizītes gaitu Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumos.

Sarunās piedalījās arī Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektors Mareks Samohvalovs, Latvijas delegācijas starpvalstu darba grupā vadītājs Arnis Jurēvics, kā arī Zemkopības ministrijas (ZM) un Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) speciālisti.

M.Roze tikšanās laikā uzsvēra, ka Krievija ir nozīmīgs mūsu zivju produkcijas eksporta tirgus un tālab Latvijā ražotās zivju produkcijas kvalitāte un nekaitīgums ir būtiski kritēriji šā tirgus attīstīšanā. “Mēs nevaram pieļaut, ka tirgū nonāk nekvalitatīvi produkti un tāpēc esam ieinteresēti problēmas veiksmīgā risinājumā, balstoties uz savstarpēju uzticēšanos un konstruktīviem risinājumiem,” sarunā norādīja zemkopības ministrs.

Analizējot vizītes gaitu, K.Ellers atzīmēja mūsu uzņēmēju sapratni un vēlmi sadarboties, lai risinātu izveidojušos situāciju. Eksperts norādīja uz tehnoloģiju atbilstību pārtikas drošības normām un uzņēmumu sakārtotību, kā arī pozitīvo un uzticības pilno gaisotni pārbaudes gaitā. Uzņēmumos eksperti vērtēja produktu paraugus, kas bija sagatavoti ar atšķirīgiem benzopirēna koncentrācijas līmeņiem, vizuālās un garšas īpašības.

M.Roze, Latvijas puses darba grupas pārstāvji un Krievijas eksperti bija vienisprātis, ka darbs benzopirēna normu saskaņošanā šprotu konservos notiek konstruktīvi un vērsts jautājuma harmonizācijas virzienā. Tāpat tikšanās dalībnieki vienojās, ka jāizveido efektīva informācijas apmaiņas sistēma starp kompetentajām valsts iestādēm.

Sarunas noslēgumā zemkopības ministrs norādīja, ka Latvijas un Krievijas darba grupa turpinās aktīvu informācijas apmaiņu, lai vienotos par nākamajiem soļiem benzopirēna normu harmonizēšanā. M.Roze uzsvēra: “Mēs augstu vērtējam Krievijas ekspertu profesionalitāti, kas balstīta uz zinātnisku pieeju, tai pašā laikā arī konstruktīvu un analītisku attieksmi, ņemot vērā Eiropas Savienības likumdošanā noteikto benzopirēna normas līmeni, kas ir atšķirīgs no Krievijā noteiktā. Mūsu kopīgais mērķis ir šo normu harmonizēšana un vienādas izpratnes veidošana par Latvijā ražotajiem zivju konserviem kā cilvēka veselībai drošu, kvalitatīvu un ekonomiski nozīmīgu produkciju.”

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!