• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Tālbergas forumā Zviedrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.07.2007., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/159788

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pieņemot lēmumu izsludināt Grozījumus Zinātniskās darbības likumā

Vēl šajā numurā

03.07.2007., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Tālbergas forumā Zviedrijā

 

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 28.jūnijā Tālbergas forumā Zviedrijā ap 500 foruma dalībniekiem no visas pasaules iemācīja dziedāt latviešu tautasdziesmu “Dzeniet šurpu, ciema gani”, uzsverot domu, ka šodienas tehnoloģiju laikmetā, kur pārmaiņas ir vienīgais nemainīgais raksturlielums, pats svarīgākais ir dažādiem cilvēkiem spēt savā starpā saprasties, saklausīt otru un cienīt citam citu. Pēc V.Vīķes-Freibergas sacītā, pārmaiņas notiek nemitīgi, taču būtiskākais ir spēja noteikt mērķus, panākt vispārēju vienošanos par mērķu nepieciešamību, kā arī virzīties uz to īstenošanu ar pārliecību un noteiktību. Šajā procesā svarīga ir cilvēku savstarpējās saziņas spēja un kvalitāte.

Foruma dalībniekiem prezidente sacīja: “Šajā forumā mēs galvenokārt esam runājuši par klimata pārmaiņām, par izmešu kaitīgo iespaidu uz dabu un citiem vides jautājumiem, bet pats būtiskākais, lai mēs varētu kaut ko šajā labā darīt pasaulē, ir – cilvēkiem savā starpā jāspēj sadzīvot un citam citu saklausīt. Tas ir liels uzdevums, kuru mēs nebūt vēl neesam sasnieguši.

Latvieši pirms dažām dienām svinēja Jāņus, un mēs kurinājām ugunskurus, lai nestu gaismu un siltumu. Domāju, arī visā pasaulē mums jāraugās, lai cilvēki nestu cita citam nevis iznīcību, bet gan gaismu, lai cilvēki prastu dalīties viens ar otru savos sasniegumos un kultūrvēsturiskajās bagātībās, ko katrs nes sev līdzi.”

Prezidente arī runāja par labas pārvaldības principu nostiprināšanu pasaulē un politiķu lomu likumu un dažādu standartu iedzīvināšanā, nevis tikai to formālā uztverē.

Valsts prezidenta preses dienestsa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!