• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot Ukrainas vēstnieka dāvanu Latvijai - atdzejojumu grāmatu "Rainis un Aspazija. Trejkrāsaina saule". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.07.2007., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/159789

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar ASV Augstākās tiesas tiesnesi

Vēl šajā numurā

03.07.2007., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot Ukrainas vēstnieka dāvanu Latvijai – atdzejojumu grāmatu “Rainis un Aspazija. Trejkrāsaina saule”

 

02.JPG (17690 bytes)
Vakar, 2.jūlijā, Rīgas pilī Ukrainas vēstnieks Latvijā Rauls Čilačava (centrā) pasniedza Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai savu atdzejojumu grāmatu “Rainis un Aspazija. Trejkrāsaina saule”, klātesot grāmatas finansētājam uzņēmējam Vasilijam Meļņikam
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 2.jūlijā Rīgas pilī saņēma dāvinājumā Ukrainas vēstnieka Latvijā Raula Čilačavas atdzejojumu grāmatu “Rainis un Aspazija. Trejkrāsaina saule”.

Valsts prezidente pateicās Ukrainas vēstniekam par ieguldījumu Latvijas kultūras popularizēšanā un uzsvēra, ka grāmata ir ne tikai saturiski bagāta, bet arī vizuāli iespaidīga. Valsts prezidente minēja, ka tas ir diezgan liels retums, ka literārs darbs tiek izdots trijās valodās (latviešu, ukraiņu un gruzīnu).

Ukrainas vēstnieks Latvijā Rauls Čilačava izteica gandarījumu, ka grāmata tiek izdota Vairas Vīķes-Freibergas prezidentūras laikā, jo viņa ir ļoti zinoša humanitārajās zinātnēs. Ukrainas vēstnieks prezidenti iepazīstināja arī ar saviem nākotnes plāniem turpināt iesākto atdzejošanas darbu. Latvijas prezidente un Ukrainas vēstnieks bija vienisprātis, ka poēziju savu reizi var uzskatīt par tautas diplomātiju.

Tikšanās noslēgumā abas puses pārrunāja arī politisko situāciju Ukrainā. Ukrainas vēstnieks piekrita, ka pēc parlamenta vēlēšanām Ukrainā situācijai valstī vajadzētu stabilizēties. Valsts prezidente apliecināja, ka Ukraina var rēķināties ar Latvijas atbalstu starptautiskajā līmenī.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!