• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasniedzot Triju Zvaigžņu ordeni ASV vēstniecei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.07.2007., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/159791

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties Tālbergas forumā Zviedrijā

Vēl šajā numurā

03.07.2007., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasniedzot Triju Zvaigžņu ordeni ASV vēstniecei

 

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 2.jūlijā Rīgas pilī pasniedza Triju Zvaigžņu ordeni ASV vēstniecei Latvijā Ketrīnai Todai Beilijai, uzsverot vēstnieces īpašo personisko ieguldījumu abu valstu sadarbībā.

Prezidente, pasniedzot ordeni, sacīja, ka Triju Zvaigžņu ordenis, kura simbols – Latvijas vienotību apzīmējošās trīs zvaigznes – ir Latvijas cilvēku saziedotajā Brīvības pieminekļa virsotnē, ir dibināts uzreiz pēc valsts dibināšanas. Pēc V.Vīķes-Freibergas teiktā, ASV nekad nav atzinusi Latvijas okupāciju un vienmēr ir izpratusi Latvijas brīvības un neatkarības vērtības. “Latvija ir tāpēc vienmēr bijusi gandarīta, ka ASV ir tās spēcīgs sabiedrotais un partneris, un visi ASV vēstnieki Latvijā ir veikuši nozīmīgu darbu mūsu abu valstu attiecību veidošanā. Tomēr jāatzīmē, ka jūs, vēstnieces kundze, esat bijusi īpaša ar savu personīgo ieguldījumu, degsmi un nodošanos savam darbam. Jūs esat bijusi Latvijas atbalstītājs un draugs, kam dziļi rūp Latvijas cilvēku labklājība un Latvijas nākotne. Tam par apliecinājumu ir šodien Rīgā notiekošā tieslietu konference, kuru palīdzat rīkot, kā arī jūsu iepriekš rīkotās konferences un darbs ekonomikas sadarbības jautājumos un investīciju piesaistē Latvijai, nemaz jau nerunājot par drošības jomu, kurā ir notikusi plaša sadarbība starp Latviju un ASV, tajā skaitā NATO galotņu sanāksmes sekmīgā organizēšanā,” piebilda prezidente. Tāpat viņa atzinīgi novērtēja faktu, ka 18 mēnešu laikā ASV prezidents Džordžs Bušs ir divkārt apmeklējis Latviju. K.T.Beilija izteica dziļu pateicību par Latvijas augstākā apbalvojuma saņemšanu, sakot, ka ik dienu, ejot garām Brīvības piemineklim, vienmēr novērtē to darbu un savas valsts neatkarības mīlestību, ko Latvijas cilvēki ziedojot ir veltījuši savam brīvības simbolam. Vēstniece augstu novērtēja V.Vīķes-Freibergas sniegumu prezidentūras laikā kā “piemēru tam, ko ar lielu darbu var izdarīt, pārvarot grūtības un panākot mērķu īstenošanos”.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!