• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2007., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/159912

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tieslietu ministra piedalīšanos konferencē "Tiesu ētika, reforma un atklātums"

Vēl šajā numurā

04.07.2007., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

KV27VAKS.JPG (57054 bytes)• Ko mazais un vidējais uzņēmējs var darīt, lai dotu savu ieguldījumu atjaunojamo enerģijas resursu plašākā izmantošanā mūsu valstī? Kā tas notiek citviet pasaulē? Vai tas vispār ir izdevīgi? Uz šiem jautājumiem “Komersanta Vēstnesim” atbild Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents akadēmiķis Juris Ekmanis.

 

• Šo tematu turpina SIA “Firma KSD” īpašnieks, siltumtehnikas speciālists un izgudrotājs Ceronis Asaris. Viņš stāsta, ka Latvijā ir ļoti daudz iespēju, kā nelielām saimniecībām pašām tikt pie ļoti lētas un turklāt “zaļas” siltumenerģijas. Speciāli konstruētās krāsnīs var dedzināt sienu, nekvalitatīvus graudus, rapša putekļus, spraukumus un citas atliekas, kā arī kūdras granulas. “Pašlaik neizmantotajā lauksaimniecības zemē izdevīgāk būtu audzēt enerģētiskās kultūras, piemēram, ātraudzīgos kārklus vai sliktas kvalitātes graudus, nevis nezāles,” uzskata C.Asaris.

 

• Uzņēmējiem “Komersanta Vēstnesis” piedāvā plašu valsts ieņēmumu dienesta skaidrojumu par jaunajiem grozījumiem likumā “Grozījumi likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli””, kas stājās spēkā 12.jūnijā.

 

• Liela daļa lauku apvidu saimniecību atrodas nomaļus no rajonu centriem, veikaliem, bankām, un tām ir ierobežotas iespējas izmantot dažādus sabiedriskos pakalpojumus. Attālinātos un ekonomiski vājākos reģionus iesaistīt aktīvākā ekonomiskā apritē palīdzētu interneta pieslēgums. Taču ir grūtības arī ar to – lauku internetizācijā lielākā problēma ir pēdējā posma nodrošināšana līdz galalietotājam. Par to, kas šajā jomā notiek Latvijā, lasāms rakstā “Ar dzeguzes balsi internets vēl nekonkurē”.

 

SIA “QWERTY”, firmu interneta pakalpojumu sniegšanai, Balvu rajona Rugājos pirms trim gadiem nodibināja Jānis Mārtužs un Didzis Gruziņš. Šī nelielā firma gādā par interneta sakaru nodrošināšanu Balvu rajonā un domā izvērsties uz Alūksnes un Gulbenes pusi. Šajā “Komersanta Vēstneša” numurā – par to, kā tiek pārvarēti pēdējie kilometri no interneta pakalpojumu sniedzēja pašreizējās infrastruktūras līdz galalietotājam un cik tas maksā.

 

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!