• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pieteikšanos atbalsta maksājumam par pienu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2007., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/160049

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jelgavas pils - jaunā Latvijas Valsts prezidenta gaidās

Vēl šajā numurā

06.07.2007., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pieteikšanos atbalsta maksājumam par pienu

 

Zemkopības ministrija aicina tos piena ražotājus, kuri pildījuši piena kvotu laikā no 2006.gada 1.aprīļa līdz 2007.gada 31.martam vai arī iegādājušies kvotu no restrukturizācijas fonda, pieteikties atdalītajam papildu valsts tiešajam maksājumam par pienu. Iesniegumus šim atbalstam pieņem Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālās lauksaimniecības pārvaldes līdz 15.jūlijam.

Lai pieteiktos šai tiešo maksājumu shēmai, jāaizpilda veidlapa “Iesniegums atdalītajiem papildu valsts tiešajiem maksājumiem par pienu 2007.gadā”, kas kā 20.pielikums atrodama Rokasgrāmatā platību maksājumu saņemšanai 2007.gadā. Veidlapa ir jāizgriež no rokasgrāmatas un aizpildīta jānosūta pa pastu attiecīgajai LAD reģionālajai lauksaimniecības pārvaldei līdz 15.jūlijam (pasta zīmogs) vai arī jāiesniedz personīgi. Veidlapa pieejama arī LAD interneta mājaslapas www.lad.gov.lv sadaļā “ES maksājumi”/ “Tiešie maksājumi”.

Sākot no 2007.gada, papildu valsts tiešie maksājumi tiek īstenoti kā divu veidu maksājumi – ar ražošanu saistītie maksājumi un no ražošanas atdalītie maksājumi. Ar ražošanu saistītie maksājumi ir atbalsts, kas saistīts ar lauksaimnieka aktivitātēm pašreizējā brīdī, piemēram, atbalsts par apsētajām platībām vai par saražotajām vienībām.

Savukārt no ražošanas atdalītie maksājumi ir atbalsts, kas netiek saistīts ar lauksaimnieka aktivitātēm pašreizējā brīdī, tas ir, noteiktu produktu vai liellopu ražošanu vai arī noteiktu ražošanas faktoru izmantošanu pašreiz. No ražošanas atdalītos maksājumi tiek dēvēti arī par vēsturiskajiem maksājumiem, jo šis atbalsts tiek piešķirts par noteiktā vēstures jeb references periodā veiktajām lauksaimnieciskajām aktivitātēm.

Sākot ar nākamo gadu un arī turpmāk, lopkopjiem atdalītajam papildu valsts maksājumam par pienu būs jāpiesakās divus mēnešus agrāk, tas ir, līdz 15.maijam.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!